Suudi Arabistan'dan yeni Katar açıklaması

Suudi Arabistan, Katar'a yönelik önlemlerin, Doha yönetiminin bölge ülkelerinin istikrarını sarsmayı amaçlayan eylemlerini düzeltmesi için alındığını belirtti

Suudi Arabistan'dan yeni Katar açıklaması
Suudi Arabistan'dan yeni Katar açıklaması
GİRİŞ 10.07.2017 20:46 GÜNCELLEME 10.07.2017 20:46
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan, Katar'a yönelik önlemlerin, Doha yönetiminin "Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) sistemini parçalamayı ve bölge ülkelerinin istikrarını sarsmayı amaçlayan eylemlerini düzeltmesi" için alındığını bildirdi.

Suudi Arabistan Haber Ajansı SPA'ya göre, Kral Selman bin Abdulaziz başkanlığında Cidde'deki Es-Selam Sarayı'nda düzenlenen kabine toplantısında, Kuveyt'in Körfez'de yaşanan krizin çözümü ve Körfez'deki birliğin muhafazası için sarf ettiği çaba övüldü.

Toplantıda, Katar halkının Körfez ve Arap dünyasının asil bir parçası olduğu, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır'ın Katar'a yönelik önlemlerinin, bu ülkenin KİK sistemi ile Arap ve dünya güvenliğini parçalamayı, bölge ülkelerinin istikrarını sarsmayı ve içişlerine karışmayı amaçlayan eylemlerini düzeltmesi için alındığı ifade edildi.

Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran'da Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmesiyle başlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Suud sisi ve diğer diktatör arap ülkeleri demokratik bir ülke olan Türkiye ile iyi ilişkilrri olan bir katarı elbette istemiyorlar. Lanet abd de bundan spnuna kadar faydalanıyor. Suud sisi bahreyn yemen yönetimleri kendi ülkelerini abd ve bstılılara peşkeş çekmektedirler. Yani bu yönetimler hem türkiyenin düşmanı hem de vatan hainidirler. Bunlar islam düşmanı ümmet düşmanı batı uşaklsrıdır. Allah kahretsin sözüm ona yıkarıdaki suud sisi ittifakını.
    Cevapla
  • gercekten mi? 6 yıl önce Şikayet Et
    abd istediği için olmasın o?
    Cevapla
  • bahane 6 yıl önce Şikayet Et
    Suudiler kendi saltanatları uğruna Arabistanın batılıların sömürgesi olmasına göz yumdular. Şimdi saltanatı kaybetme korkusuyla sağa sola saldırmaya başladılar.
    Cevapla
  • ÜLKÜCÜ muhammed 6 yıl önce Şikayet Et
    Ehli sünnet ülkelerin birbirine düşmanlığını hala anlayamadim
    Cevapla
  • 1rfan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bölgenin istikrarını düşünüyorsan Suud efendi, Kabe'nin yanında o gökdelenin dikilmesine nasıl izin verdin?! Fransızlar o Eiffel kulesinin yanına bina yaptırmıyorlar. Hak davanda onlar kadar da mı olamadın?!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira