21 kişiyi öldürdü! 43 yıl sonra özür diledi

IRA (İrlanda Cumhuriyet Ordusu) bombacısı Michael Christopher Hayes, 1974'te Birmingham 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırılar için özür diledi

21 kişiyi öldürdü! 43 yıl sonra özür diledi
21 kişiyi öldürdü! 43 yıl sonra özür diledi
GİRİŞ 11.07.2017 13:18 GÜNCELLEME 11.07.2017 16:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

69 yaşındaki eski IRA (İrlanda Cumhuriyet Ordusu) bombacısı Michael Christopher Hayes, 21 Kasım 1974'te İngiltere'nin Birmingham kentinde yapılan bombalı eylemlere katıldığını itiraf etti ve özür diledi.

'BOMBALI SALDIRILAR İÇİN ÜZGÜNÜM'

Birmingham'da bulunan iki barda gerçekleşen ve 21 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bombalı eylemler için üzgün olduğu belirten Hayes, bir eylemcinin bakış açısının anlaşılabilmesi için konuyla ilgili konuştuğunu belirtti. Hayes bombaların dinamit lokumundan yapıldığını ve 2 kişi tarafından iki ayrı bara yerleştirildiğini söyledi.

Bombaların masum insanları öldürmek için yerleştirilmediğini belirten Hayes, bombaların yerinin polise 8 dakika geç haber verildiği için ölümlerin yaşandığını, kendisinin bizzat Hagley Road'a yerleştirilen üçüncü bombayı etkisiz hale getirdiğini öne sürdü.

Olayda hayatlarını kaybedenlerin yakınları Hayes'in itiraflarını yüreksiz ve karaktersiz bulduklarını belirterek özrü kabul etmedi.

'PATLAYICILAR KONUSUNDA UZMANLAŞMIŞTIM'

IRA'nın İngiltere'de yaptığı eylemler için 'kolektif bir sorumluluk' aldığını söyleyen Hayes, "Bombaları duyduğumuzda dehşete düşmüştük çünkü böyle olmasını istemedik. Üçüncü bombayı kendim etkisiz hale getirdim. Patlayıcılar konusunda uzmanlaşmıştım. Ne yaptığımı biliyordum." ifadelerini kullandı.

Niyetlerinin masum insanları öldürmek olmadığını söyleyen Hayes, "Polise, binaları boşaltmak için gerekli zamanı verdiğimizi düşünüyorduk. Onlara yarım saat zaman verecektik. Fakat sonra 8 dakika geç kaldığımızı fark ettik. Sekiz paha biçilemez dakika." şeklinde konuştu.

Ölü sayısını duyduklarında şok olduklarını söyleyen Hayes, "Sadece kendim için değil, tüm arkadaşlarım için de özür diliyorum. Biz kimsenin canını yakmak istememiştik." ifadelerini kullandı.

Bombaları kimlerin yerleştirdiğini açıklamayan Hayes, "Geceleri uyuyabiliyorum. Çünkü ben katil değilim." dedi.

KURBAN YAKINI: O BİR KORKAK

Olayda 18 yaşındaki ablası Maxine'i kaybeden Julie Hambleton ise BBC'ye yaptığı açıklamada, "O bir korkak, bu kadar basit. Masum insanların ölümü için kolektif sorumluluk alıyor ama kimin yaptığını söylemiyor. O korkak ve karaktersiz. Bize hiçbir şey söylemedi. Hiçbir şey itiraf etmedi." dedi.

YORUMLAR 5
  • mohikan 6 yıl önce Şikayet Et
    cehennemde yerin hazırdır inş.
    Cevapla
  • oraloğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: ne biçin iş yaaa. kimsenin canını yakmak istemiyorum diyorsun ama öldürüyorsun. imanda yok. azaba müstahaksın
    Cevapla
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir ingiliz masum değildir..
    Cevapla
  • mistik 6 yıl önce Şikayet Et
    sen bilemezsin onu
    Cevapla
  • ttttt 6 yıl önce Şikayet Et
    Küfür edince de yorumlar çıkmıyor iyice çıkmaza giriyorum arkadaş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular