BM, YPG'ye sahip çıktı! Skandal açıklama

BM Suriye özel temsilcisi Steffan de Mistura, yaptığı açıklamada YPG terör örgütünün Suriye'de yeni anayasa yapımı çalışmalarında yer alması gerektiğini ifade etti.

BM, YPG'ye sahip çıktı! Skandal açıklama
BM, YPG'ye sahip çıktı! Skandal açıklama
GİRİŞ 11.07.2017 14:29 GÜNCELLEME 11.07.2017 15:21
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, ülkedeki yeni anayasa taslağı için yürütülen çalışmalara Kürtlerin de dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

YPG'DE KATILSIN

Suriye görüşmelerinin 7. turu için İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan de Mistura, Rus RIA haber ajansına yaptığı açıklamalarda, PKK terör örgütünün uzantısı YPG'nin yok sayılmaması gerektiğini belirterek "Kürt temsilcilerin anayasa çalışmalarına katılımına izin verilmeli" dedi.

Uluslararası haber ajanslarına bilgi veren Batılı diplomatlar, geçtiğimiz haftalarda BM temsilcilerinin farklı Suriyeli muhalif gruplarla anayasa tasarısı için teknik müzakereler yürüttüğünü söyledi ve yeni anayasa taslağı için İsviçre'nin Lozan kentinde iki toplantı düzenlendiğini aktardı.

Suriye'de çatışmaları sonlandırmak için yapılan anlaşmaların, ülkede istikrarın sağlanmasında oynadığı rolün önemine vurgu yapan de Mistura, bu anlaşmaların ülkeyi bölünmeye sürüklememesi için çaba harcanması gerektiğini vurguladı.

BM Suriye Temsilcisi, ülkenin bütünlüğü için bu gibi anlaşmaların "geçici" statüde olması gerektiğine de dikkat çekti.

YORUMLAR 24
  • Kahraman 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler Tevrat ta ne yazıyorsa onu inşa ediyorlar. Rusya-Abd bu inşanın 2 müteahhit i . Geri kalan herkes kendini kullandıran paralı asker veya aptal hayal perestler !
    Cevapla
  • cuni 6 yıl önce Şikayet Et
    bu staffan de mistura tam bir teröristtir okey.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Niyetlerini direk söylemiyorlar. yavaş yavaş alıştırarak. işgal et kuklayı koy git. işgal sömürge harika. terörist üret kurtarıcı benim de .artık yemez....
    Cevapla
  • Adell 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi reis daha ne BEKLİYORUZ vuralım afrini....
    Cevapla
  • dogrucu 6 yıl önce Şikayet Et
    bm kime hizmet ediyor bilmiyor muyuz. göstermelik bir iki amerika israil karşıtı görüş bildirseler de geneli siyonist çıkarlara hizmet eden bir yapı. olmasa daha iyi. biz muslumanlara bir faydasi olmayan kurum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı