Almanları korku sardı! Ya düşürürlerse?

Alman ordusu, bilgisayar korsanlarının çok düşük maliyetlerle temin edebileceği ekipmanlarla bir savaş uçağının kontrolünü ele geçirebileceğini söyledi.

Almanları korku sardı! Ya düşürürlerse?
Almanları korku sardı! Ya düşürürlerse?
GİRİŞ 13.07.2017 15:03 GÜNCELLEME 13.07.2017 15:03
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Almanya ordusu yeni bir rapor yayınlayarak, hack tehlikesine karşı hükümeti uyardı. Uzman isimlerin hazırladığı raporda, bilgisayar korsanlarının sadece birkaç bin dolarlık bir ekipman kullanarak savaş uçaklarını düşürebilecekleri uyarısında bulundu.

ALMAN HÜKÜMETİ UYARILDI

Tümgeneral Ansgar Rieks tarafından hazırlanan raporda, savaş uçaklarının siber saldırıları önleyecek koruyucu sistemlerle donatılması gerektiği belirtildi. Almanya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, konuyla ilgili teknik araştırmanın yapılacağını ve havacılık güvenliğinin sağlanması için siber saldırılar konusunda farkındalığın artırılacağını söyledi.

SONUÇLAR "KORKUTUCU" BULUNDU

Alman Havacılık Merkezi'nin yaptığı araştırmada, yaklaşık 5000 euroya mal olan bir ekipmanla bir savaş uçağının kontrolünü ele geçirdiği ve bunun üzerine raporu hazırlayan Tümgeneral Rieks'in uyarıldığı belirtildi. Rieks, sonuçları 'korkutucu' bulduğunu söyledi.

ALMAN SAVUNMA BAKANI: "KENDİMİZİ KORUYABİLİRİZ"

Konuyla ilgili konuşan Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ise, "Eğer Alman ordusunun ağı saldırıya uğrarsa, kendimizi savunabiliriz. Savaş güçlerinin fonksiyonel ve operasyonel işlevlerine saldırılar sürdükçe, daha saldırgan önlemler alabiliriz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 11
  • saltoli 6 yıl önce Şikayet Et
    ne edersin elinle ogelir seninle
    Cevapla
  • saga 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar korkuyorsa biz çoktan korkmalıyız. Gerçekten önemli, düşen helikopterlerimizi ve uçaklarımızı düşünürsek, hele içindeki şahsiyetleri. Bu işlerden çok kaygılanmalıyız.
    Cevapla
  • Gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar gridi demek oluyor bu, tamda korktuklari.
    Cevapla
  • Dostacısı 6 yıl önce Şikayet Et
    Unutmayın avrupa.Sizin bulup geliştirip canavarlaştırdığınız teknoloji bir gün kendini yok edecek ve erkeklik yine revaşta olacak.Yine biz yani Türkün bileği ile tanışacaksınız.
    Cevapla
  • Gelecek 6 yıl önce Şikayet Et
    İkiz kulelere çarpan uçakların kontrolü ele geçirilerek ikiz kulelere kim yönlendirdi.demekki bu teknoloji o zaman icat edilmiş olabilir.böyle bir şey varsa.uçanlar için çok tehlikeli.dünyada bazı uçakların düşüşünde şüpheler var.isparta uçağı gibi.araştırılması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı