Merkel'den Konya açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Konya'daki Alman askerlerine ziyaret izninin, Türkiye ile siyasi pazarlık konusu yapılamayacağını söyledi.

GİRİŞ 16.07.2017 22:32 GÜNCELLEME 17.07.2017 14:07
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

Başbakan Merkel, Almanya Birinci Televizyon Kanalı ARD'nin geleneksel yaz röportajında, Konya'daki Alman askerlerine ziyaret izni verilmesine yönelik Türkiye ile görüşmelerin süreceğini ifade etti.

'ZİYARETLE İLİŞKİSİ YOK'

Merkel, bir soru üzerine, ikili görüşmelerde Türkiye'den Almanya'ya iltica talebinde bulunanlar konusunda bir istek olmadığını, ayrıca bunun ziyaret izniyle ilişkisinin bulunmadığını vurguladı.

'AÇIKTAN REDDEDERİZ'

İlticalara mahkemelerin baktığına işaret eden Merkel, bunun siyasi pazarlık konusu yapılmak istenmesi durumunda yanıtlarının ne olacağına yönelik soru üzerine, "Sizin kaynaklarınız ne diyor bilmiyorum ama bizim görüşmelerimizde böyle bir şey gündeme gelmedi. Böyle bir şey olması durumunda da bu talebi açıktan reddederiz." dedi.

'YAŞANANLAR NAHOŞ'

Merkel, ziyaret hakkının buna halel getirilmeden ve yan istekler olmadan sağlanması gerektiğini vurgulayarak, "Yaşananlar nahoş, gerçekten nahoş" ifadesini kullandı.

Alman milletvekillerinin kendi askerlerini ziyaret etmelerinin doğal hakları olduğunu ifade eden Merkel, Alman hükümetinin yanı sıra NATO'nun da Türkiye ile bu konuda görüşeceğini bildirdi.

YORUMLAR 116
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    merkel hanım sen kendı askerını zıyaret etme hakımız var dersın ama sayın cumhurbaskanımız almanyadakı vatandaslarıyla bır araya gelmesınıne ızın vermesınız bızde sıze ızın vermıyoruz
    Cevapla
  • nahoş yada degil 6 yıl önce Şikayet Et
    naziliklerinizi mi hatırladınız?
    Cevapla
  • haktan yana 6 yıl önce Şikayet Et
    Nato ayrı, Almanya ayrı merkel bunu anlayamayacak kadar şeymi ya?
    Cevapla
  • caylak 6 yıl önce Şikayet Et
    biz ce cok da hos hos
    Cevapla
  • torun 6 yıl önce Şikayet Et
    bir ülkenin CUMHURBAŞKANI nın vatandaşları ile buluşması engellenirken nahoş bir durum olmayacak, sizin ziyaret izniniz iptal olunca nahoş olacak öylemi.... incirlikten sonra konya'daki askerlerinizi boşaltmak için yer bulun kendinize...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!