İran'dan Barzani'ye sert tepki!

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Iraktan ayrılmasını öngören bağımsızlık referandumunu 'kabul edilemez' diye değerlendirdi.

İran'dan Barzani'ye sert tepki!
İran'dan Barzani'ye sert tepki!
GİRİŞ 17.07.2017 15:30 GÜNCELLEME 17.07.2017 15:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri komutanlarının hazır bulunduğu bir toplantıda konuşan Tümgeneral Muhammed Bakıri, Irak’ta referandum konusunun gündeme getirilmesinin bölgede yeni sorunların ortaya çıkması için bir başlangıç olacağını öne sürdü.

"BUNU HİÇBİR KOMŞUSU KABUL ETMEZ"

İranlı General, "Bu asla Irak’ın komşuları tarafından kabul edilebilir değildir. Irak’ın bağımsızlık ve toprak bütünlüğünün korunması ülkedeki tüm mezhep ve etnik grupların yararıdır" diye konuştu.

"BU NORMAL BİR OLAY DEĞİL"

Tümgeneral Bakıri, "Referandum konusunun DAEŞ’in Irak’ta büyük yenilgiye uğraması ve toprak kaybetmesinin hemen ardından ortaya konulması, normal bir olay değildir" değerlendirmesinde bulundu.

ABD, IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLEDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

ABD’nin eski Ankara ve Bağdat Büyükelçisi James Jeffrey ise Rudaw'a verdiği mülakatta, "Referandumu bağımsızlık ilanından ayrı tutuyorum. ABD, birleşik demokratik federal Irak’tan yana siyaseti savunuyor. Bu siyaset yıllardır yürütülüyor. Bunun uğurda 4 bin 500 Amerikan askeri can verdi. Irak ve Kürdistan halkı için en iyisinin, Irak’ın bütünlüğü olduğuna inanıyoruz" ifadesini kullanmıştı.

YORUMLAR 4
  • Vatan evladı 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bilen varsa bilgisini paylaşsın ırakın toprak bütünlüğü bozulursa musul ile kerkük bizim olmayacakmı lozana göre
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Asi çocuk Barzani. Yine elimize kalacaksın. Çünki Sünni sin.
    Cevapla
  • harun 6 yıl önce Şikayet Et
    haşdi şabilere ne demeli..Irak resmen işgal etmişsin..
    Cevapla
  • HASAN TANRIKULU 6 yıl önce Şikayet Et
    Pkk'yı ülkemize karşı kullanırken de böyle düşünseniz bölgede hiçbir dış aktör cirit oynayamaz. Mezhepçiliğe ümmeti kurban etmenin faturasını çok ağır ödüyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat depremi sonrası kritik uyarı! 'Ateş çemberi gibi' diyerek bir ilimize dikkat çekti!
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti