Rusya, ABD'nin adına da konuştu! İsrail'e güvence

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya ve ABD'nin, Suriye'de çatışmasızlık bölgeleri kurulması konusunda İsrail'in çıkarlarının göz önünde bulundurulmasını sağlayacağını söyledi.

Rusya, ABD'nin adına da konuştu! İsrail'e güvence
Rusya, ABD'nin adına da konuştu! İsrail'e güvence
GİRİŞ 17.07.2017 17:14 GÜNCELLEME 17.07.2017 17:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sergey Lavrov, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü toplantısı için bulunduğu Minsk’te, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD ve Rusya arasında Suriye'nin güneyinde çatışmasızlık bölgesi kurulmasına ilişkin yapılan anlaşmaya karşı çıkmasını değerlendirdi.

LAVROV, ABD İLE YÜRÜTÜLEN İSTİŞAREDEN İSRAİL'İN HABERİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

ABD ve Rusya arasında varılan anlaşmanın, ilgili tüm taraflarla istişare edildiğini kaydeden Lavrov, "İstişare yürütülen taraflardan birisi de İsrail'di. Dolayısıyla İsrailli meslektaşlarımızın anlaşmanın kapsamından tümüyle haberi var" dedi.

LAVROV: "İSRAİL'İN ÇIKARLARI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Lavrov ayrıca, Rusya ve ABD'nin, Suriye'de çatışmasızlık bölgeleri kurulması konusunda İsrail'in çıkarlarının göz önünde bulundurulması için ellerinden geleni yapacağını belirtti.

İSRAİL ANLAŞMAYA KARŞI ÇIKMIŞTI

İsrail Başbakanı Netanyahu, dün yaptığı açıklamada, İran'ın bölgedeki etkinliğini arttıracağını iddia ederek, ABD ve Rusya arasında Suriye'nin güneyinde çatışmasızlık bölgesi kurulmasına ilişkin yapılan anlaşmaya karşı çıktıklarını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • semih 6 yıl önce Şikayet Et
    esad la kötü olmasaydık keşke şimdi rusya suriyeyi israile teslim edecek
    Cevapla
  • Temel candan 6 yıl önce Şikayet Et
    Dogru analiz mi simdi bu esed dedigin kimdir Etme eyleme ingilizdir esed ona gore analiz yapin lutfen
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    zaten tüm bu vahşilikleriniz büyük israil için ama gün dndüğünde sizin yüzünüzden israilde canlı kalmayacak.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Erbakan Haocamızın Siyonizmin ortadoğuda ki planlarını hep anlatır ve tüm islam dünyasını uyanık olması için.uyarırdı.Gerek ortadoğu gerekse kuzey afrikanın hali ortada.15 Temmuz darbe girişimide bu oyunun parçasıydı.ALLAH korusun başarılı olsalardı Türkiye diye bir devlet kalmayacaktı.Bu ümmet bir olmadıkça müslüman ülkelerde sırayla karışıklık çıkmaya devam edecektir.Türkiye atlattı.Şu an Katar sonra planda hangi ülke varsa.Ama İslam coğrafyası her daim karışıklıkla karşı karşıya.Olmadı balkanlar. ALLAH ümmedi Muhammedi korusun.Birlik olmamızı nasip etsin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı