Almanlardan NATO'ya 'Türkiye' baskısı! Ret yediler

Türkiye'nin Alman milletvekillerinin Konya'da konuşlu askerleri ziyaretini ertelemesinin ardından Alman siyasiler NATO'nun devreye girmesini talep etti. NATO'nun cevabı gecikmedi.

Almanlardan NATO'ya 'Türkiye' baskısı! Ret yediler
Almanlardan NATO'ya 'Türkiye' baskısı! Ret yediler
GİRİŞ 18.07.2017 16:14 GÜNCELLEME 18.07.2017 16:24
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Almanya Federal Cumhuriyeti Meclis Silahlı Kuvvetler ombudsmanı Hans-Peter Bartels NATO'den Alman parlamenterlerin Konya'daki NATO üssünde görevli Alman askerlerini ziyaretiyle ilgili anlaşmazlıkta Almanya'ya yardımcı olmasını talep etti.

NATO'YU TÜRKİYE'YE BASKI YAPMAYA ÇAĞIRDI

Bartels 'Passauer Neueste Nachrichten' gazetesine verdiği demeçte "NATO'nun acilen konuyla ilgilenip ziyaretin yasaklanmasının kabul edilemeyeceğini açıklaması gerektiğini" söyledi.

"NATO ÜSSÜNÜ BAŞKA ÜLKEYE TAŞIYALIM"

Bartels, Türkiye'nin kararını değiştirmemesi durumunda NATO üssünün başka bir ülkeye nakledilmesini talep etti. Konya'da terör örgütü DAEŞ ile mücadeleyi destekleyen erken uyarı donanımlı AWACS uçakları üslendiriliyor.

"ZİYARET İZNİ VERİLMEZSE ÜSTTEN ÇEKİLELİM"

Alman Sosyal Demokrat Parti'nin savunma politikası sözcüsü Rainer Arnold "Eylül ayındaki Federal Meclis Genel Kuruluna kadar Konya'daki askerleri ziyaret etmek mümkün olmadığı takdirde NATO ile Alman askerlerinin Konya'dan çekilmesi konusunu görüşmemiz gerekir" dedi.

NATO'DAN ALMANYA'YA RET

NATO, Almanya ile Türkiye arasında yaşanan krizde arabulucu rolünü sürdüreceğini bildirerek Almanya'dan gelen Türkiye'ye baskı taleplerini geri çevirdi.

Alman milletvekillerinin Konya'daki NATO üssünde görevli Alman askerlerini ziyaretinin Türkiye tarafından ertelenmesi ile patlak veren gerilimde NATO'dan bir açıklama daha geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in sözcüsü Piers Cazalet, NATO genel merkezinin arabuluculuk rolünü sürdüreceğini vurgulayarak Almanya'dan gelen Türkiye'ye baskı yapılması taleplerini geri çevirmiş oldu.

NATO sözcüsü Brüksel'de yaptığı açıklamada, "iki tarafla da temasta bulunulduğunu" belirterek "konunun hızlı bir şekilde halledilebilmesini umduklarını" söyledi. Cazalet, müzakerelerin hedefinin "her iki taraf için de kabul edilebilir bir ziyaret tarihinin belirlenmesi" olması gerektiğini de belirterek Konya'da konuşlu AWACS keşif uçaklarının başka bir üsse kaydırılmasının şu an gündemde olmadığını vurguladı

KAYNAK: DW
YORUMLAR 24
  • Taybaran 6 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye eski Turkiye degil bunu geyet bizden daha biliyorlar.
    Cevapla
  • irfan baskal 6 yıl önce Şikayet Et
    almanya ne anlatmak istiyor.....3,5 savaş uçağı var diye türkiye emindemi sanıyor...keşke elinden geleni yapsada türkiyeyi haketdiği dersi verse..türkiye artık o ülke değil...
    Cevapla
  • Assas 6 yıl önce Şikayet Et
    Sira vakiflarinda!!!!
    Cevapla
  • Taha 6 yıl önce Şikayet Et
    Abi bu reis ne yaptı bunlara eskiden olsa hepsi üstümüze çullanırdı şimdi hepsi çekiniyo BÜYÜK ADAMSIN REİSS
    Cevapla
  • Karakan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu daha almanlarin cok iyi günleri kötü günler kapida bekliyor defolup arkaniza bakmadan bu vatan topraklarindan defolup gidecekdiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu