PYD'ye çok ağır darbe! Hepsi öldürüldü

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Pazartesi gecesi Ehl el Diyar ismini verdiği harekatla Halep’in kuzey batısına yaptığı bombardımanda 25 PYD militanını öldürdü.

GİRİŞ 18.07.2017 11:31 GÜNCELLEME 18.07.2017 11:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ÖSO Harekat dairesinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ÖSO ile PKK’nin Suriye kolu PYD arasında Ayn Dakna köyü civarında meydana gelen çatışmada, aralarında 3 liderinin de bulunduğu 25 PYD militanının öldürüldüğü belirtildi. Ölen PYD militanlarından birinin 16 yaşından büyük olmadığına dikkat çekildi.

ÖSO,yaptığı açıklamada, Türkiye sınırında güvenli bölgede bulunan Azez ve El Bab civarındaki köy ve kasabaları PYD militanlarının bombalamalarına bir cevap olarak yapıldığı kaydedildi. PYD’nin işgal edip halkını sürgün ettiği mıntıkaları geri alıp ahalisinin dönmesi için ÖSO’nun iki haftalık hazırlık yaptığı belirtildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • Atakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Vurun gebertin ellerinize sağlık
    Cevapla
  • Özgüven 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendi doğru bildiğimiz yönde ilerlemek daha doğrusu. Bütün insan hakları, batılıların haklarını savunmak için var. Veya onların işgal için önünü açmak için gayret içindeler.
    Cevapla
  • gülistan 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun. Sürüsüne bereket
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    kürtler kadar başınıza taş yağsın inşaallah
    Cevapla
  • Nealaka 6 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat et Türkler kadar taş düşsün desek altından kalkamazsın. Vatana millete bağlı müslüman Kürtleri tenzih ederim. Adam gibi durana türk olsun veya kendisini başka zanneden olsun, kimse bişey yapmaz, ama vatanına milletine saldıran yoketmeye çalışan Türk de olsa hakkettigini bulsun.
    Cevapla
  • Berky 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen sohr örgütüne güven ben TSK ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...