Şok gizli üs iddiası! Haritası bile yayımlandı

Alman Bild gazetesi, ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki Kobani yakınlarında gizli bir üssünü ortaya çıkardı.

Şok gizli üs iddiası! Haritası bile yayımlandı
Şok gizli üs iddiası! Haritası bile yayımlandı
GİRİŞ 19.07.2017 13:21 GÜNCELLEME 19.07.2017 13:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Alman Bild gazetesinin haberine göre ABD, Suriye iç savaşına daha büyük bir müdahale için yoğun hazırlık yapıyor. Gazete uydu görüntülerinde ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki Kobani yakınlarında gizli bir hava üssünü ortaya çıkardı. Askeri havaalanı 235 futbol sahası büyüklüğünde, toplamda ise 1.9 kilometre kare.

KOALİSYON SÖZCÜSÜ GAZETEYE AÇIKLAMADA BULUNDU

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin çoğunluğunu oluşturduğu SDG'nin DAEŞ karşıtı koalisyon sözcüsü gazeteye gizli askeri havaalanıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu üssün koalisyonu desteklemek amacıyla lojistik merkezi olarak planlandığını belirten sözcü aynı zamanda bu havaalanına C-130 ve C-17 tipi taşıma uçaklarının, C-17 "Globemaster"  jet uçaklarının da iniş yapabileceğini söyledi.

Alman Bild gazetesinin yayınladığı fotoğrafın sağ kısmında, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait C-130 Hercules uçaklarının konuşlandığı alan gözüküyor. 

Adı açıklanmayan sözcü gazeteye ABD'nin Kürtleri Esed ve Türkiye'ye karşı uzun süre müdafaa etmek için hazırlık yaptığını savundu. Bild Gazetesi bu gizli askeri havaalanının bulunduğu bölgenin çok gizli tutulduğunu, online haritalarda görünmediğini belirtti ve bu fotoğrafları uydu fotoğrafları pazarlayan TerraServer şirketinden satın aldıklarını yazdı. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 4
  • semih 6 yıl önce Şikayet Et
    abd suriyeyi işgal ediyor rusya neden dur demiyor? kime yarıyorsa şuçlu odur
    Cevapla
  • recep 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeyi avlukaya alma pilani polonya ve yeni üst kobani yakinlari direk ucuslar ani ve cok cabuk isbitirilir karadenizin batisini güvenilir hale getirmeliyiz
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    biz bilsekte hala zayif bir ulke oldugumuz icin aciklamakta zorlaniyoruz cunki abd ile ters dusmek su asamada isimize gelmez abd teror devleti nede olsa dunyanin jandarmasi simdilik onun borusu otmeye devam edecek ne zaman milli ucagimizi uretiriz o zaman abd teror devleti bizden uzak olur..
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Gözetleme uydularımızdan kaçtığını düşünmüyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!