İran'a büyük şok! Hepsi öldürüldü

İran Devrim Muhafızları'na bağlı, Afganlılardan kurulan Fatımiyyun Tugayı'ndan 14 milis için, İran'ın farklı kentlerinde cenaze töreni düzenlendiği bildirildi.

İran'a büyük şok! Hepsi öldürüldü
İran'a büyük şok! Hepsi öldürüldü
GİRİŞ 20.07.2017 12:02 GÜNCELLEME 20.07.2017 12:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İran medya kaynaklarında yer alan haberlere göre, Suriye'deki çatışmalar sırasında öldürülen 14 kişinin cenazeleri, Horasan, Kum, Tahran, Elburz, Fars ve İsfahan eyaletlerinde defnedildi.

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Suriye'de öldürülen Fatimiyyun Tugayı milislerinin, 4'ü Horasan, 4'ü Kum ve üçü Tahran'da defnedilirken, diğer üç milis için Elburz, Fars ve İsfahan'da cenaze törenleri düzenlendiği kaydedildi.

İRAN'IN SURİYE SAHASINDA BİNLERCE ASKERİ VAR

Resmi olmayan rakamlara göre, Suriye'deki çatışmalarda öldürülen İran'a bağlı askerlerin sayısının 2 bin 400 civarında olduğu belirtiliyor.

İran'a göç etmiş Afganlılardan kurulan Fatimiyyun Tümeni, 2011'de Suriye'deki barışçıl gösterilere rejimin kanlı müdahalesi sonrasında başlayan iç savaşta, 2013 yılından bu yana Esed rejimine destek veren Devrim Muhafızları'nın en ön safta kullandığı milisler olarak tanınıyor.

Bölgeyi istikrarsızlaştırmak ve mezhepçi politikalar izlemekle suçlanan İran, özellikle Suriye rejimine verdiği destekle yüz binlerce kişinin hayatını kaybetmesi ve milyonlarca kişinin evlerini terk etmesinden sorumlu tutuluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Adil Ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber efendimiz (sav) buyurdular: Kişi sevdiğiyle beraberdir. Şii kafalı A.Samed ahirette bu katliamların hesabını veremezsiniz. Ona göre...
    Cevapla
  • muratti 6 yıl önce Şikayet Et
    iranın kiralık katilleri şeytan ordusudur
    Cevapla
  • ŞAMİLHAN 6 yıl önce Şikayet Et
    azapları bol olsun
    Cevapla
  • A.Samet 81 6 yıl önce Şikayet Et
    Bimeden konuşmayııııın kimin azap göreceğini öteki tarafta görürüzzz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'