Hamas'tan çağrı geldi: Lübnan ve Mısır'da...

Gazze'deki Ömer Camii'nde hutbe veren Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki saldırılarına sert tepki gösterdi.

Hamas'tan çağrı geldi: Lübnan ve Mısır'da...
Hamas'tan çağrı geldi: Lübnan ve Mısır'da...
GİRİŞ 21.07.2017 16:21 GÜNCELLEME 21.07.2017 17:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistinli ulusal ve İslami grupları, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarına karşı strateji belirlemek için Mısır veya Lübnan'da toplanmaya çağırdı.

Heniyye, Gazze kentindeki Ömer Camii'nde okuduğu hutbede, söz konusu toplantının "Mescid-i Aksa'yı işgal etmeyi amaçlayan siyonist planlara karşı siyaset ve strateji belirlemeyi” hedeflediğini söyledi.

İsrail'in Mescid-i Aksa'daki planlarını uygulamasına Hamas'ın izin vermeyeceğini vurgulayan Heniyye, "İsrail'in Mescid-i Aksa'daki tüm uygulamalarını, siyonist plan ve politikalarını reddediyoruz. Halk tüm bu planların başarısız olacağını söylemek için sokaklara dökülmüştür. Planlarınızı uygulamaya koyamayacaksınız." ifadelerini kullandı.

SİYONİSTLERİ TANIMAYACAĞIZ

İsrail'le "tarihi uzlaşı" projelerini de kabul etmediklerini kaydeden Heniyye, "Yeniden vurguluyoruz. Ne siyonist düşmanla tarihi uzlaşıya evet deriz, ne de onu tanımaya." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • reşat 6 yıl önce Şikayet Et
    Katar'a yaptıklarına bakılırsa, arap ülkeleri Hamas'ı terörist ilan edecekler gibi görünüyor
    Cevapla
  • Ordulu 6 yıl önce Şikayet Et
    Açık ca söyleyin nerede toplansın müslümanlar ?
    Cevapla
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    Arapların çoğu dünyalık peşinde , boş adamlar.
    Cevapla
  • onur 6 yıl önce Şikayet Et
    şuanki arap ülkelerinden ve mısırdan medet ummak ?
    Cevapla
  • doğu 6 yıl önce Şikayet Et
    Kimsenin senden medet ummadığı gibi sende kimseden medet umma ülkemiz ne yapıyor peki laf söylemekten başka onlar en azından içindeki hain yönetimler yüzünden bu haldeler pekala bizim yönetimimiz ne yapıyor sen şimdi onada maslahat gereği dersin sanki maslahat kuralları bir türkiye için geçerliymiş gibi sizin gibilerin böyle samimi olmayan kışkırtıcı ve kinci söylemleriniz bile ümmetin birleşememesinin sebebbidir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu