Türkiye-Almanya arasındaki kriz! AB'den açıklama

Avrupa Birliği’nin genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn, Türkiye ile Almanya arasında yaşanan krize dair bir açıklama yaptı.

Türkiye-Almanya arasındaki kriz! AB'den açıklama
Türkiye-Almanya arasındaki kriz! AB'den açıklama
GİRİŞ 22.07.2017 12:12 GÜNCELLEME 22.07.2017 12:24
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Almanya arasında yaşanan krize AB’den destek geldi. Avrupa Birliği’nin genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn, "Almanya’nın Türkiye’ye karşı tutumunun anlaşılır" olduğunu söyledi. Die Welt’e konuşan Hahn, "Hepimizin Türkiye’ye karşı büyük sabır gösterdiğini düşünüyorum. Türkiye’nin buna değer vermediği görünüyor" dedi.

Türkiye’nin söylemlerinin aksine, giderek Avrupa standartlarından uzaklaştığını savunan Hahn, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra izlenen yolun buna işaret ettiğini belirtti. Büyükada'daki toplantıda basılan ajanların tutuklanması, gazeteci, akademisyen, hakim, kamu görevlileri ve muhalif olanlara yönelik "şüpheli suçlamaların" kabul edilemez olduğunu kaydeden Avusturyalı komiser Hahn, "Öteleme zamanı bitti" diye konuştu.

Almanya, sözde insan hakları savunucusu Alman vatandaşı Peter Steudtner’in teröre destek verme suçlamasıyla tutuklanması üzerine, perşembe günü Türkiye’ye yönelik "sabır politikasının" sona erdiğini açıklamış, başta seyahat uyarısı olmak üzere, AB yardımları, gümrük birliğinin genişletilmesi ve yatırım teşvikleri gibi konularda bir dizi önlem açıklamıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • süleyman şah 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanya kusura bakmayacak,o eski köhnemiş devlet anlayışı yok artık...türkler çalışıyor,neyin ne olduğunu da biliyor...Almanya türkiye'yi öyle korkutarak,uyutarak,istediğini yapması için tehdit ederek biryere varamaz...türkiye ne istiyorsa ya verecekler ya da türkiye kendi uluslararası teşkilatını kuracak veya hazır olana üye olacak,ya da her ikisini de yapacaktır,yapacak gücü de vardır...
    Cevapla
  • Mehmet şimşek 6 yıl önce Şikayet Et
    Çokta ihtiyaç vardı ya size sabırmış cehenneme kadar yolunuz var teröristlere destek veren siz degilmisiniz topunuz gelsede bizi bölemeyeceksiniz biz TÜRKİYEYİZ.
    Cevapla
  • Kral 6 yıl önce Şikayet Et
    Canınız cehenneme
    Cevapla
  • TÜRKÜM: 6 yıl önce Şikayet Et
    AB nin 15 TEMMUZ'u Bir Kez Daha İzlemesini Tavsiye Ederim,
    Cevapla
  • Fatih 43 6 yıl önce Şikayet Et
    Canın cehenneme AB Sizin karşınızda muz cumhuriyeti yok TÜRKİYE CUMHURİYETİ var bunu o olmayan aklınıza sokun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar