ABD'yi panik sardı! Anında harekete geçtiler

ABD'nin Hawaii eyaletinde, Kuzey Kore'nin düzenleyebileceği olası bir nükleer saldırıya karşı kamu eğitimi kampanyası başlatıldı.

ABD'yi panik sardı! Anında harekete geçtiler
ABD'yi panik sardı! Anında harekete geçtiler
GİRİŞ 22.07.2017 13:01 GÜNCELLEME 22.07.2017 13:20
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Hawaii Acil Durum Yönetimi Ajansı Başkanı Vern Miyagi yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'den gelecek olası bir nükleer saldırı karşısında neler yapılacağıyla ilgili bir eğitim kampanyası başlatıldığını duyurdu.

"ÜLKEMİZE ULAŞABİLİR"

Kuzey Kore'nin atacağı bir füzenin 12 ila 20 dakikada Hawaii'ye ulaşabileceğine işaret eden Miyagi, "Halk arasında gereksiz bir strese neden olmak istemiyoruz, fakat böyle bir riske karşı hazırlıklı olmalıyız. Kuzey Kore yönetiminin asıl niyetini ya da kapasitesini bilmiyoruz, ancak Kuzey Kore'nin ülkemize kadar ulaşabilecek balistik füze geliştirmek için çalıştığını biliyoruz. Böyle bir durum karşısında, halkımızın neler yapması gerektiğini bilmesi lazım" dedi.

SİREN ÇALINACAK

Hawaii'de kasımdan itibaren her ayın ilk iş gününde tatbikat amacıyla "saldırı uyarısı" sireninin çalınacağı belirtildi.

BİLGİLER DİJİTAL ORTAMLARDA PAYLAŞILACAK

Kampanya kapsamında, olası bir nükleer saldırı durumunda nelerin yapılması gerektiğinin ve sirenlerin ne anlama geldiğinin anlatıldığı broşürlerin dağıtılacağı, televizyon, radyo ve internetten bununla ilgili bilgilerin paylaşılacağı kaydedildi.

KUZEY KORE KITALARARASI BALİSTİK FÜZE FIRLATMIŞTI

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'da 4 Temmuz'da yer alan haberde, ülkenin başarılı şekilde uzun menzilli kıtalararası balistik füze denemesi yaptığı belirtilmişti. Haberde, fırlatılan Hwasong-14 füzesinin 2 bin 802 kilometre irtifaya ulaştığı ve 39 dakika havada kaldığı iddia edilmişti.

Amerikalı uzman ve yetkililer denemenin "başarılı bir kıtalararası füze denemesi olduğunu" doğrulamıştı.

ABD, Japonya ve Güney Kore, söz konusu denemenin ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini (BMGK) acil toplantıya çağırmıştı.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 10
  • hiya 6 yıl önce Şikayet Et
    Bkın dedigim cıktı .ABd kendisini vuracak gücle dalaşmak istemez.Daha gücsüs olan devletleri haraca baglar.Karşınsına güclü birisi cıktımı nasılsın dostum der.Onun icin abd vuracak silahlara sahib olmamız lazım
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben asla insalığın birbirini yemesini istemiyorum ama İslamiyet ve insalığın baş düşmanı abd ingiliz yahudi üçlüsünün belasını bulmasını istiyorum.
    Cevapla
  • EKOLL 6 yıl önce Şikayet Et
    Büyük şeytan sadece havlar. Daha güçlü havlayan olursa kuyruğunu sıkıştırır ve susar. Yüreği yoktur. Acizdir.
    Cevapla
  • emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    bu füzelerin daha gelişmişi abd de 4000 adet var bu demektirki -3-4 milyar insanın kullandığında yok olması demektir bu silahların dünyada imhası edilmesi şarttır imha edilmemesi durumunda eninde sonunda bu silahlar kullanılacaktır
    Cevapla
  • 1980 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte silahın gücü.. bizde de olsaydı hem avrupa hem abd böyle küstah olmazdı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!