Kudüs'te anlamlı dayanışma!

Kudüs Rum Ortodoks Başpiskoposu Hana Atallah, "Kudüs'teki kiliseler Mescid-i Aksa ile dayanışma içerisinde olduklarını ilan etti." dedi.

Kudüs'te anlamlı dayanışma!
Kudüs'te anlamlı dayanışma!
GİRİŞ 23.07.2017 10:48 GÜNCELLEME 23.07.2017 10:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsrail polisinin Harem-i Şerif'in kapılarına kurduğu metal arama dedektörlerini protesto eden Filistinli Müslümanlara destek için Aksa'nın kapısına gelen Başpiskopos Atallah, özel açıklamalarda bulundu.

Hristiyanıyla Müslümanıyla tüm Filistin halkının işgal ve ırkçılığa karşı tek vücut olduğunun herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Başpiskopos Atallah, şunaları kaydetti:

"Mescid-i Aksa'yı hedef alanlarla, Hristiyanların vakıflarını hedef alarak buraları yasa dışı bir şekilde ele geçirip çalanlar aynı kişilerdir. Bizler Filistinli Hristiyan ve Müslümanlar olarak, İsrail'in hepimizi hedef alan aç gözlülüğüne karşı birliğimizi muhafaza etmeliyiz. Kudüs'teki kiliseler Mescid-i Aksa ile dayanışma içerisinde olduklarını ilan etti ve biz de Müslüman kardeşlerimize olan desteğimizi tekrar etmek için bugün buradayız. Mescidi-i Aksa'nın hedef alınması sadece Müslümanlara karşı değil, aynı zamanda Hristiyanlara karşı da yapılmış bir eylemdir. Biz özgürlüğü için mücadele eden tek bir halkız."

Başpiskopos Atallah, son bir haftada birçok kez Aksa'nın kapısına gelerek İsrail'in ihlallerine karşı Müslümanlara desteğini ortaya koymuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Ertem 6 yıl önce Şikayet Et
    Geçin bu hikayeleri
    Cevapla
  • Talha 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde inandık. Siz hala anlamadınızmı yahudi ve hrıstiyanlar müslümanların ortak düşmanıdır!!!
    Cevapla
  • Adıyamanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Arap ülkelerinin kralları bile sendeki şerefe ulaşamadı ey papaz.
    Cevapla
  • vavtan sağolsun 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah hidayet versin....Zulm nerden gelirse gelsin karşısında durunabilmeli...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!