İsrail işgalleri Avusturya'da protesto edildi

Avusturya'da 2 binin üzerinde gösterici, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik işgallerini protesto etti.

İsrail işgalleri Avusturya'da protesto edildi
İsrail işgalleri Avusturya'da protesto edildi
GİRİŞ 23.07.2017 20:59 GÜNCELLEME 23.07.2017 20:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, 2 binin üzerinde gösterici İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik işgallerine karşı gösteri düzenledi.

Filistin ve Türk bayraklarıyla Viyana Devlet Operası'nın önünde toplanan göstericiler, "Filistin'e özgürlük, Mescid-i Aksa'ya özgürlük" pankartları açtı.

Burada yapılan konuşmalarda, İsrail devletinin 14 Temmuz'dan itibaren Mescid-i Aksa'ya yönelik hak ihlallerinin dünya kamuoyu tarafından göz ardı edildiği belirtilerek, başta Mescid-i Aksa'da olmak üzere Müslümanlara yönelik baskı ve ihlallerin sonlandırılması istendi.

Aktivist Abdurrahman Laruşi, Filistin halkına ve Mescid-i Aksa'ya destek gösterisinde bulunmak üzere toplandıklarını anlattı.

PROBLEMLER ÇIKMAYA BAŞLADI

Yüz yıllarca Mescid-i Aksa'nın Müslümanların kontrolünde olduğunu anımsatan Laruşi, "Müslümanların hüküm sürdüğü dönemlerde, bütün din mensupları Kudüs ve Mescid-i Aksa'da rahatlıkla dini vecibelerini yerine getirebiliyordu. Bugün yönetim başkalarının eline geçti ve problemler çıkmaya başladı." diye konuştu.

DÜNYANIN BU FERYADI DUYMASINI İSTİYORUZ

Abdurrahman Laruşi, uluslararası kuruluşların hiçbir şey yapmadan sadece yapılan ihlalleri seyrettiklerine dikkati çekerek, "Dünyanın gözü önünde meydana gelen bu adaletsizliğe karşı sesimizi yükseltiyor ve buradan bütün dünyanın bu feryadı duymasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

MESCİD-İ AKSA'YA İHTİYACIMIZ VAR

Filistin halkı ve Mescid-i Aksa için yılmadan mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Laruşi, "Mescid-i Aksa bizim dinimizin bir parçası, bizim için kutsal bir yer, kanımızın son damlasına kadar bu uğurda mücadele edeceğiz. Mescid-i Aksa'nın bize ihtiyacı yok ama bizim Mescid-i Aksa'ya ihtiyacımız var." ifadesini kullandı.

Türkçe, Arapça ve Almanca "Filistin'e özgürlük, terörist İsrail" sloganları atılan gösteri, daha sonra sona erdi.

 

YORUMLAR 1
  • zulkay Karakaş 6 yıl önce Şikayet Et
    avusturya zaten yahudinin israilin destekcisi ve onlari koruma altina almis bir terör yandaşı ülkesi terörden çıkar sağlayan bur ülke
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama