Dünya bunu tartışıyor! Başkan her şeyi affeder mi?

ABD Başkanı Donald Trump'a konuyla ilgili olarak Federal Büro tarafından soruşturma açılacağı iddiaları artarken, Trump'ın twitter hesabından paylaştığı bir mesaj dikkat çekti.

Dünya bunu tartışıyor! Başkan her şeyi affeder mi?
Dünya bunu tartışıyor! Başkan her şeyi affeder mi?
GİRİŞ 24.07.2017 08:56 GÜNCELLEME 24.07.2017 09:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amerikan basınında, Rusya'nın Donald Trump'ın kazandığı son ABD seçimlerine müdahale ettiğine dönük iddialar tartışılmaya devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump'a konuyla ilgili olarak Federal Büro tarafından soruşturma açılacağı iddiaları artarken, Trump'ın twitter hesabından paylaştığı bir mesaj dikkat çekti. 

"Herkes ABD Başkanı'nın her şeyi affetme yetkisine sahip olduğunu biliyorken neden bahsediyorsunuz? Şimdiye kadar bize yöneltilen tek suçlama SIZINTI. SAHTE HABER" sözlerini paylaşan Trump yeni bir tartışma başlatmış oldu.

Washington Post'tan Ashley Parker ve David Nakamura, yayımladıkları analizlerinde Trump'ın bu tweet aracılığıyla ne anlattığını tartıştı. Analizde Trump'ın bu tweeti atarak olası bir soruşturma durumunda kendini ve ailesini affetme yetkisi olduğunu ima ettiği iddia edildi. 

Amerika'nın Sesi'nin aktardığına göre eski ABD Başkanı Nixon'ın da benzer suçlamalara maruz kaldığında "kendini affetme yetkisi"ni öne sürmüştü. Ancak yargı Nixon'ın bu seçeneği kullanmasını engelledi. 

ANAYASA'YA AYKIRI

Başkan'ın kendi kendini affetmesinin Amerikan Anayasası'nın "kimse kendisi hakkında hüküm veremez" ilkesinin açık ihlali olduğu da gelen yorumlar arasında.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Realist 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Sivil Toplum Kuruluşları ve Milletleri Dünyayı Kausa sürükleyerek başkanları affeder mi? Bende bunu soruyorum. Zavallı insanları bu kadar büyütmeyin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak