Trump acımadı! Kendi bakanını yerden yere vurdu

ABD Başkanı Donald Trump, Hillary Clinton'a yönelik soruşturma yürütmediği için ve istihbarat sızıntıları konusunda eleştirdiği Adalet Bakanı Jeff Sessions'a Twitter'dan yüklendi.

Trump acımadı! Kendi bakanını yerden yere vurdu
Trump acımadı! Kendi bakanını yerden yere vurdu
GİRİŞ 25.07.2017 17:30 GÜNCELLEME 25.07.2017 17:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın Adalet Bakanı Jeff Sessions'a yönelik eleştirileri sürüyor. ABD basınında son dönemde Trump'ın Sessions'ı görevden alacağı iddiaları yer alırken, Trump bugün Twitter hesabından bir kez daha Adalet Bakanı'nı eleştirdi.

ADALET BAKANI'NA AĞIR İTHAM

Trump'ın eleştirilerinin nedeni ise başkanlık yarışındaki rakibi Hillary Clinton hakkında yürütülmesini istediği soruşturma oldu. Sessions'ı bu soruşturma konusunda gönülsüz bulan Trump, Adalet Bakanı'nı "çok zayıf" olarak niteledi.

Trump daha önce bazı Ukraynalıların kendi seçim kampanyasını sabote etme çabalarında bulunduğunu ve bu konunun soruşturulması gerektiğini belirtmiş ve ayrıca istihbarat sızıntıları konusunda Adalet Bakanı'nın bir şey yapmadığını söylemişti.

YERİNE BAŞKA BİRİNİ GETİREBİLİR

Associated Press ise üç farklı kaynağa dayandırdığı haberinde Trump'ın Adalet Bakanlığı görevi için yeni seçenekler üzerinde durduğunu belirtti. Trump'ın Sessions'ı görevden alması durumunda Adalet Bakanlığı koltuğu için en güçlü adayın eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani olduğu öne sürüldü.

Trump daha önce The New York Times'a verdiği röportajda, Sessions'ın Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddiasına yönelik soruşturmayı bu şekilde ele alacağını bilmesi durumunda onu Adalet Bakanı yapmayacağını söylemişti. Trump, "Jeff Sessions işi aldı, işe başladı, sonrasında kendini davadan çekti. Dürüstçe bunun Başkan'a karşı adil olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Sessions'ın ismi seçim kampanyası döneminde bazı Rus diplomatlarla görüştüğü iddialarına karışmış, Sessions bu iddialardan sonra soruşturmadan kendini çekerek hiçbir aşamasında görev almayacağını belirtmişti.

YORUMLAR 1
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Trump senile seytan bile oynayamaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı