AB'den ABD'ye kritik Rusya uyarısı!

AB Komisyonu Başkanı Juncker, Rusya’ya yeni yaptırımlar öngören ABD'deki yasa tasarısının, tek taraflı olarak etkileyebilecek sonuçlara neden olabileceğini söyledi.

AB'den ABD'ye kritik Rusya uyarısı!
AB'den ABD'ye kritik Rusya uyarısı!
GİRİŞ 26.07.2017 14:40 GÜNCELLEME 26.07.2017 14:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Rusya’ya yeni yaptırımlar öngören ABD'deki yasa tasarısının, kasıtsız bir şekilde AB'nin enerji güvenliği çıkarlarını tek taraflı olarak etkileyebilecek sonuçlara neden olabileceğini belirterek, "Bu nedenle endişelerimizin yeterince dikkate alınmaması durumunda birkaç gün içinde uygun şekilde hareket etmeye hazırız." ifadesini kullandı. 

RUSYA, İRAN VE KUZEY KORE  VURGUSU

Juncker, ABD Temsilciler Meclisi’nde onaylanan Rusya, İran ve Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar uygulanmasını öngören yasa tasarısının Avrupalı şirketlere olası etkilerine ilişkin açıklama yaptı.

ÇIKARLARI ETKİLİYOR

AB'nin Rusya'ya uygulanmakta olan yaptırımlara tamamen bağlı olduğunu kaydeden Juncker, "ABD’deki yasa tasarısı, kasıtsız bir şekilde AB'nin enerji güvenliği çıkarlarını etkileyen tek taraflı etkilere neden olabilir. Bu nedenle endişelerimizin yeterince dikkate alınmaması durumunda birkaç gün içinde uygun şekilde hareket etmeye hazırız. Amerika çıkarlarının önce, Avrupa çıkarlarının sonra geldiği anlamına gelemez." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Hasancan 6 yıl önce Şikayet Et
    " uygun şekilde hareket etmeye hazırız" ne demek?
    Cevapla
  • herkes anlıyor 6 yıl önce Şikayet Et
    öyle ya ab nin çıkarlarının önce türkiyenin çıkarlarının sonra geldiği anlamına gelemeyeceği gibi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış