Trump'tan flaş karar! Translara yasaklıyor

ABD Başkanı Donald Trump, cinsiyet değiştirmiş bireylerin ABD ordusunda yer almasını yasaklama kararı aldıklarını açıkladı.

Trump'tan flaş karar! Translara yasaklıyor
Trump'tan flaş karar! Translara yasaklıyor
GİRİŞ 26.07.2017 17:20 GÜNCELLEME 26.07.2017 17:20

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Generallerim ve askeri uzmanlarımla görüşmelerin ardından bildiririm ki, Amerika Birleşik Devletleri hükümeti trans (cinsiyet değiştiren) bireylerin ABD ordusunda hiçbir şekilde hizmet etmesini kabul etmeyecek ve buna izin vermeyecektir" bildirisinde bulundu.

"Ordu, bu masrafların yükünü taşıyamaz"

"Ordumuz kesin ve ezici zafer elde etmeye odaklanmalıdır" diyen Başkan Trump, "transların askeriye neden olacağı müthiş tıbbi masrafları ve aksamaların yükünü taşıyamaz. Teşekkür ederim" diye yazdı.

Trans birliklerin orduya katılmasına engel olan yasak, eski Başkan Obama yönetiminde henüz geçen yıl yürürlükten kaldırmıştı.

O zamanki Savunma Bakanı Ash Carter da, trans askerlerin doktorları tarafından gerekli görülen ameliyat ve hormon tedavilerinin de ordu tarafından karşılanması politikasını onaylamıştı.

250 askerin geleceği belirsiz

Trump'ın kararı bundan sonraki yeni asker alımlarımda translara engel olurken, halihazırda orduda yer alan 250 civarında trans askerin akıbetinin ne olacağı henüz açıklanmadı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!