Ve kapılar açıldı! On binlerce Müslüman akın etti

Filistinlilerin yoğun tepkisi üzerine Mescid-i Aksa'nın tüm kapıları açıldı, on binlerce kişi Harem-i Şerif'e girmeye başladı.

GİRİŞ 27.07.2017 16:49 GÜNCELLEME 27.07.2017 18:12
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Filistinlilerin yoğun tepkisi üzerine Mescid-i Aksa'nın tüm kapıları açıldı, on binlerce kişi Harem-i Şerif'e girmeye başladı.

İSRAİL POLİSİ FİLİSTİNLİLERE MÜDAHALE EDİYOR: 56 YARALI

İsrail'in geri adım atmasının ardından tekbirler ve özgürlük sloganlarıyla kutsal mabede giren Müslümanlar, 14 Temmuz'dan bu yana ilk defa Mescid-i Aksa'ya girebilmenin sevincini yaşadı. Ancak İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın içinde ve dışında Filistinlilere yine müdahale etti. Kapıların dışında ve avluda toplam 56 kişi yaralandı. Aslanlı kapısı dışındaki tüm kapıları kapattı. 

AKIN ETTİLER

İki haftadır Aksa'nın kapılarında verdikleri özgürlük mücadelesinin neticesinde İsrail'e geri adım attıran Müslümanlar, Kudüs alimlerinin çağrısı üzerine ikindi namazı için Harem-i Şerif'e akın etti.

İSRAİL POLİSİ MÜDAHALE EDİYOR... YARALILAR VAR

İsrail polisinin, iki haftanın ardından Mescid-i Aksa'ya giren Filistinlilere Hutta Kapısı'nda müdahale etti.

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, İsrail polisi, Kudüs'te 14 Temmuz'dan bu yana ilk kez Aksa'ya girmek isteyen Filistinlilere Hutta Kapısı'nda ses bombalarıyla müdahale etti.

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın içinde de Filistinlilere müdahale etti. Kapıların dışında ve avluda toplam 56 kişi yaralandı. Aslanlı kapısı dışındaki tüm kapıları kapattı. 

İKİ HAFTADA NELER YAŞANMIŞTI?

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüştü. Olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğü açıklanmıştı.

Olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif'in iki kapısını 16 Temmuz Pazar günü açmış, ancak kapılara elektronik metal arama dedektörleri yerleştirmişti.

İsrail Güvenlik Kabinesi'nin aldığı karar üzerine Mescid-i Aksa'nın kapılarındaki dedektörler 25 Temmuz'da kaldırılmıştı.

Filistinliler, dedektörlerin yerleştirildiği günden beri Aksa'nın kapılarında toplanarak namazlarını burada eda ederken, sık sık İsrail polisinin sert müdahalelerine maruz kalıyordu.

KAPILARIN AÇILMASINDAN SONRA GELEN FOTOĞRAFLAR

KAYNAK: AA
YORUMLAR 80
  • amin 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahım siyoniste fırsat verme iki dünyadada sürüm sürüm süründür siyonistleri ve onlara yardakçılık yapan münafıkları
    Cevapla
  • Necati 6 yıl önce Şikayet Et
    elhamdulillah
    Cevapla
  • almanya dan 6 yıl önce Şikayet Et
    hani nerede islam devletlerinin liderleri birtek musluman ulke Turkiye mi. neden kimseden cit yok. Katara terorist diyenler nerde simdi. o fistanlari giyip te koltuklarda oturmayi soracak size MEVLAM!
    Cevapla
  • A.Oktay57 6 yıl önce Şikayet Et
    BEYLER RESIMDEKI KUBBET ÜS SAHRA MESCIDI AKSA DEGIL MESCIDI AKSA NIN ALTINI SEREFSIZ ISRAIL KAZIYOR YIKILSIN DIYE MÜSLÜMAN UYUMA MÜSLUMAN KUBBETÜL üs sahrayi bize mescidi aksa diye yutturmaya calasiyor yahudiler resime bak elden haber yapip kafa gösteriyorlar
    Cevapla
  • Abdurrezzaj 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahu nedir bu olay 70 yıldır oralarda. Adam gibi çıkıp bir anlatsın şu millete. Neden Müslümanlara zulmediliyor ? neden oyuncak misali uygulamalar konuluyor ? ve neden tüme yakın müslüman idareciler bu kadar sessiz ? Niye birbirimizden bu kadar koptuk ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı