Saakaşvili: Halk, cumhurbaşkanını devirecek

Ukrayna vatandaşlığından çıkartılan Gürcistan Eski Cumhurbaşkanı Saakaşvili, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko'nun halk tarafından devrileceğini iddia etti.

Saakaşvili: Halk, cumhurbaşkanını devirecek
Saakaşvili: Halk, cumhurbaşkanını devirecek
GİRİŞ 27.07.2017 18:59 GÜNCELLEME 27.07.2017 18:59

İki yıl önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun inisiyatifiyle Ukrayna vatandaşlığına geçirilerek Odessa valisi olarak tayin edilen, fakat Ukrayna yönetimiyle girdiği polemikler nedeniyle görevden alınan ve önceki gün Ukrayna vatandaşlığından çıkartılan Gürcistan Eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun yakın bir gelecekte halk tarafından devrileceğini söyledi.

"POROŞENKO BENİ VATANDAŞLIKTAN ÇIKARARAK ÇİZGİYİ AŞTI"

Saakaşvili, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko'nun, kendisini Ukrayna vatandaşlığından çıkarmak suretiyle çizgiyi aştığını savundu.

Poroşenko'nun bu son icraatının, onun demokratik biri olmadığını ortaya koyduğunu ifade eden Saakaşvili, Poroşenko'nun her ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmaya çalıştığını, bu açıdan, eski cumhurbaşkanı Yanukoviç'e benzediğini dile getirdi.

Poroşenko'nun görev süresinin sonuna kadar iktidarda kalamayacağını söyleyen Saakaşvili, Poroşenko'nun yakın bir gelecekte halk tarafından devrileceğini ileri sürdü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar