ABD: Konuşacak bir şey kalmadı harekete geçin!

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Kuzey Kore'nin temmuz ayında ikinci kez uzun menzilli füze denemesinin ardından Çin'e harekete geçme çağrısında bulundu.

ABD: Konuşacak bir şey kalmadı harekete geçin!
ABD: Konuşacak bir şey kalmadı harekete geçin!
GİRİŞ 30.07.2017 23:31 GÜNCELLEME 30.07.2017 23:31
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Haley, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin bundan sonra Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerinin ardından BM Güvenlik Konseyi'ne acil toplanma talebinde bulunmayacağını, bu toplantıların bir sonuç vermediğini belirtti.

BMGK'nın Kuzey Kore'ye halihazırda yaptırımlar uyguladığını ve yeni  yaptırımların Kuzey Kore üzerindeki uluslararası baskıyı artırmayacağını kaydeden  Haley, "Çin'in artık bu konuda önemli bir adım atmayacağına karar vermesi  gerekiyor. Konuşma zamanı sona erdi. Kuzey Kore rejiminin uluslararası barışı  tehdit ettiği aşikar." ifadelerini kullandı.

ÇİN HAREKETE GEÇMELİ 

Haley, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise "Kuzey Kore hakkında konuşacak bir şey kalmadı artık, Çin harekete geçmeli. Japonya ve Güney Kore baskıyı artırmalı, bu sadece ABD'nin sorunu değil, uluslararası çözüm gerektiriyor." değerlendirmesinde bulundu.
 
ABD, BM Güvenlik Konseyi üyesi Çin ile bir süredir Kuzey Kore'ye daha  sert yaptırımlar uygulanması konusunu görüşüyordu.
 
Açıklama güç gösterisinden sonra geldi
 
Haley'nin ABD Pasifik Kuvvetler Komutanlığı'nın Kuzey Kore’nin  kıtalararası balistik füze denemesine karşı Japonya ve Güney Kore hava  unsurlarının da eşliğinde Kore yarımadası üzerinde B-1B bombardıman uçakları ile  güç gösterisinde bulunmasının ardından yaptığı bu açıklama dikkati çekti.
 
BMGK, nükleer programı nedeniyle Kuzey Kore'ye 2006 yılından bu yana  askeri ve ekonomik yaptırımlar uyguluyor.
 
BM Güvenlik Konseyi, haziran ayında Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımları  genişletmiş, yaptırım listesine Kuzey Kore'nin nükleer programına finansal destek  vermekle suçlanan 14 Kuzey Koreli ve 4 firma daha eklenmişti.  Bu kişi ve  kuruluşlar hakkında seyahat yasağı ve varlık dondurma kararı alınmıştı.

YORUMLAR 35
  • Ayazagalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Karsında mıslumam ulkesı yok.hıc birsey yapamazsın.
    Cevapla
  • Memo 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd yaliniz basina hic savas kazandim kalesce bu dunyayi kan golune cevirdin seninde sonun geldi
    Cevapla
  • Belcika Cenk 6 yıl önce Şikayet Et
    abd, guney kore ile cin carpistirmak istiyor, yani butun asya devlerini birbirini kirdirmak istiyor, ekonomilerini sarstirmak istiyor, yoksa abd'nin derdi guvenlik felan degil..
    Cevapla
  • Xye 6 yıl önce Şikayet Et
    Seytanin bebeleri ve torunlari!!!!
    Cevapla
  • çin 6 yıl önce Şikayet Et
    bu abd çok oldu artık bu abd yi yok etmedikçe biz çinlilere rahat yüzü yok bu abd İngilizleri İsrailli yok edeceyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi