Anlaştılar! Flaş Kuzey Kore kararı

Japonya Başbakanı Şinzo Abe ve ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesinin ardından telefon görüşmesi yaptı.

Anlaştılar! Flaş Kuzey Kore kararı
Anlaştılar! Flaş Kuzey Kore kararı
GİRİŞ 31.07.2017 11:11 GÜNCELLEME 31.07.2017 11:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kyodo'nun haberine göre, Abe, Trump ile görüşmesinden sonra basına yaptığı açıklamada, "Balistik füze denemesi yapan Kuzey Kore'den gelebilecek bir tehdide karşı daha fazla önlem alınması konusunda Trump ile aynı fikirdeyim." ifadelerini kullandı.

BASKIYI ARTTIRMA KARARI

Abe, Rusya ve Çin dahil olmak üzere uluslararası toplumun bu durumla ilgili daha ciddi önlemler alarak, Kuzey Kore üzerindeki baskıyı artırmaları gerektiğini kaydetti.

Japonya Kabinesi Sekreter Yardımcısı Koiçi Hagiuda da Abe ve Trump'ın, telefon görüşmesinde Kuzey Kore'ye karşı askeri harekatı ele almadıklarını ifade etti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, iki liderin, Kuzey Kore'nin, ABD, Japonya, Güney Kore ve diğer ülkelere karşı gittikçe büyüyen ciddi bir tehdit oluşturduğu konusunda görüş birliğinde olduğu kaydedildi.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin Cuma günü bir balistik füze denemesi daha yaptığını bildirmiş ve füzenin, Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesindeki sularına düştüğünü açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    japonlarda aynı bizim şu chp liler gibi katine aşık :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak