Pazarlık kapısı aralandı! Flaş açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kuzey Kore'de bir rejim değişikliği arayışında olmadıklarını söyledi.

Pazarlık kapısı aralandı! Flaş açıklama
Pazarlık kapısı aralandı! Flaş açıklama
GİRİŞ 02.08.2017 14:44 GÜNCELLEME 02.08.2017 14:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Washington yönetiminin, Kuzey Kore'de rejim değişikliği arayışında olmadığını söyledi.

BBC'nin haberine göre, Tillerson, Kuzey Kore'nin nükleer programı ve füze denemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"BAHANE ARAYIŞI İÇİNDE DEĞİLİZ"

ABD Dışişleri Bakanı, ülkesinin düşman gibi görülmemesi gerektiğini belirterek, "Rejim değişikliği, rejimin çökmesi, yarımadanın hızla yeniden birleşmeye gitmesi ve askerlerimizi 38. paralelin kuzeyine göndermek için bir bahane arayışında değiliz." dedi.

"SİZİN DÜŞMANINIZ DEĞİLİZ"

Tillerson, Kuzey Kore'ye hitaben "Sizin düşmanınız değiliz, size tehdit değiliz ancak siz bize karşı kabul edilemez bir tehdit oluşturuyorsunuz ve buna yanıt vermek zorundayız." derken, Çin'in Kuzey Kore ile Pyonyang yönetimini hiç kimsenin yapamayacağı biçimde etkileyecek özel ve eşsiz bir ilişkiye sahip olduğuna inandıklarını sözlerine ekledi.

SAVAŞ AÇIKLAMASI

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ise NBC'nin Today programında yayınlanan söyleşisinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisine Kuzey Kore'nin füze programını sürdürmesi halinde savaş çıkacağını söylediğini aktardı.

Graham, "Bir savaş çıkarsa, bu orada olur. Binlerce kişi ölecekse orada ölür. Burada ölmez. (Trump) Bunu yüzüme karşı söyledi." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi bilöf, karşılıklı hırlamalar baktıki Amerika, yanında Rusya ve Çin yok kuyruğunu yavavaşca toplamaya başladı. Onlarda biliyor Amerika'nın dostluğu olmaz,
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    nükleer güç olmak böyle birşey işte ben dünyanın jandarmasıyım diyen adamı böyle kıvırtır.
    Cevapla
  • tek gercek allah 6 yıl önce Şikayet Et
    abd korkmuş bayağı korkmuş.bravo kuzey kore sana iyi korku vermişsin abd.abd japonyaya hiç acımadı be atom bombası yolladı sizde vijdan mi var abd he varmi vijdan sizde dinsizin hakkından imansız gelir işte böyle.insallah bizde bu nükleer silahlardan yapariz dosta güven düşmana korku vermek için inşallah amin.
    Cevapla
  • levent o 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD çetin bir kayaya baltayı sapladı sonu iyi değil bakalım neler olacak
    Cevapla
  • oguzhan 6 yıl önce Şikayet Et
    siyonist amerika. Tek başına dünyaya bir tehditsin sen o ne olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek