Rus Dışişleri: Tehlikeli ve basiretsiz bir adım

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Trump’ın Rusya’ya yönelik yaptırımları onaylamasının, tehlikeli ve basiretsiz politikalara işaret olduğu ifade edildi.

Rus Dışişleri: Tehlikeli ve basiretsiz bir adım
Rus Dışişleri: Tehlikeli ve basiretsiz bir adım
GİRİŞ 03.08.2017 00:18 GÜNCELLEME 03.08.2017 01:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin açıklamada, Rusya’ya yönelik yeni yaptırımların küresel istikrarı tehlikeye attığı belirtilerek, bunda ABD’nin sorumluluğu olduğu kaydedildi.

Açıklamada, “ABD’yi Rusofobi histerisine sokan yaptırım severlerinin çoktandır hayallerden vazgeçmeleri ve hiçbir tehdit ve baskı çabalarıyla Rusya’yı politikasını değiştirme ve ulusal çıkarlarından ödün vermeye zorlayamayacaklarını anlamaları gerekiyor” denildi.

"DÜŞMANCA TAVIRLARIN CEVAPSIZ KALMAYACAĞINI ZATEN GÖSTERDİK"

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Düşmanca tavırların cevapsız kalmayacağını zaten gösterdik. Ve karşı tedbirler alma konusundaki hakkı açık bir şekilde saklı tutuyoruz. Kendimiz ve uluslararası güvenlik için yararlı gördüğümüz alanlarda ABD ile işbirliğine açığız. Buna bölgesel çatışmaların çözümü de dahil. Ancak verimli işbirliği sadece Washington politikacıları yanılgılarını aşmaları ve dünyayı, gerçekliği çarpıtan ‘Amerikan istisnacılığı’ prizmasından bakmaya son vermeleri durumunda mümkün olur."

"ÜLKEMİZ, YAPTIRIM BASKISIYLA POLİTİKASINI DEĞİŞTİRMEYECEK"

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin yeni yaptırımlarının Rusya’yı politikasını değiştirmeye ve çıkarlarından ödün vermeye zorlamayacağını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımların uygulanmasını attığı imzayla onayladığı bildirilmiş, haber Beyaz Saray tarafından da doğrulanmıştı.

YORUMLAR 2
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Tramp resmi olarak intihar etti. Allahım bundan sonra müslümanlar huzur bulsun.
    Cevapla
  • semih 6 yıl önce Şikayet Et
    trump ve putin filmi bunun adı gişesi bol :) inanana
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..