ABD'den pişkin açıklama! Kimseye tank vermedik

ABD'nin Ankara büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, 'ABD, Suriye'de DAEŞ'a karşı savaşan herhangi bir tank vermemiştir' denildi.

GİRİŞ 03.08.2017 15:30 GÜNCELLEME 03.08.2017 17:54
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, ABD'nin Suriye'de DAEŞ ile savaşan hiçbir gruba tank vermediğini açıkladı.

"TÜRKİYE'YE ŞEFFAF BİLGİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Açıklamada, YPG'ye verilen silahlar konusunda Türkiye'ye şeffaf bir şekilde bilgi verilmeye devam edileceği belirtildi.

"ASKERİ EKİPMAN YOK"

Büyükelçiliğin açıklamasında, Suriye-Irak sınırını geçen birçok tırın içerisinde askeri ekipman bulunmadığı öne sürüldü.

BÜYÜKELÇİLİKTEN YAPILAN AÇIKLAMANIN TAM METNİ

ANADOLU AJANSI SEVKİYATLARI GÖRÜNTÜLEMİŞTİ

PKK/PYD'nin kontrol ettiği Haseke ilindeki AA muhabirleri, Nisan 2016'dan bu yana ABD'nin örgüte askeri araç ve gereç içeren sevkiyatlar yaptığını görüntülemişti.

Videolarda, bir kısmı üstü kapalı, çoğu ise açık tırlarda, askeri araç gerecin yanı sıra, ABD ordusunun kullandığı yüksek hareket kabiliyetli zırhlı "Hummer"lar, 4x4 jipler, vinçler, iş makineleri, personel taşıyıcı araçlar, "Stryker" zırhlı araçlar ve yakıt tankerleri göze çarpmıştı.

Ayrıca, AA muhabirinin ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) 1 Haziran'da edindiği bütçe ile ilgili bir belgede de Suriye'de PKK/PYD'nin de içinde olduğu gruplara verilecek silahlar listesinde, 12 bin kalaşnikof marka tüfek, 6 bin makineli tüfek ve 3 bin 500 ağır makineli tüfeğin yanı sıra 3 bin Amerikan yapımı RPG-7 ve bin Amerikan yapımı AT-4 veya Rus yapımı SPG-9 tanksavarın da yer aldığı görülmüştü.

Belgede ayrıca aynı kapsamda değişik kalibreye sahip 235 havan topu, 100 keskin nişancı tüfeği, 450 PV-7 tipi gece görüş dürbünü ve 150 kızılötesi lazer aydınlatıcı dürbünün terör örgütüne ulaşacağı bilgisine rastlanmıştı.

Öte yandan, ABD'nin öncülük ettiği Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu, Rakka kent merkezine yönelik operasyonunun 6 Haziran itibarıyla başladığını duyurmasına karşın, ABD'nin PKK/PYD'ye askeri yardımları Nisan 2016'da başlamıştı.

AA haberlerinde, ABD'nin 5 Haziran'da 60, 12 Haziran'da 20, 16 Haziran'da 50 ve 21 ile 26 Haziran'da toplam 120, 5 Temmuz'da 82, 9 Temmuz'da 102, 13 Temmuz'da 95, 17 Temmuz'da 100, 22 Temmuz'da 100, 27 Temmuz'da 80 ve 31 Temmuz'da 100 olmak üzere toplam yaklaşık 909 tırla, PKK/PYD bölgesine teslimat yaptığı bilgisi paylaşılmıştı.

ABD KOMUTAN YPG OYUNUNUN KABUL ETMİŞTİ

ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas, 22 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, terör örgütü PKK/PYD ile ilişkili görmesi sebebiyle YPG'ye "isim değiştirme" tavsiyesinde bulunduklarını, bunun üzerine örgütün (Suriye'deki mensuplarının) , adını "Suriye Demokratik Güçleri" (SDG) olarak değiştirdiğini itiraf etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 35
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu saatten sonra verseniz vermeseniz önemi yok . Türkiye de en düşman görülen ülke ABD nokta.
    Cevapla
  • mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    amerikanlar yalan söylemez kandırır sadece
    Cevapla
  • Vatan58 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar köpek besliyorlar pyd köpeklerini cünkü orta doğuda en haysiyetsiz dinsiz imansiz bir topluluk yok pkk pyd gibi kendini kullandiracak peşkeş çekecek abd ye.
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    bugüne kadar yalandan öleni gören varmi yok bunlarin dininde zaten yalana karsi yasak yok
    Cevapla
  • eyt 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar doğru diyo deaş a karşı savasan bir tank vermediler. bize karşı savasacak tank verdiler
    Cevapla
  • tahsin 6 yıl önce Şikayet Et
    eytadlı kullanıcıya katılıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!