Merkel'den Kuzey Kore açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD ile Kuzey Kore arasındaki krizin askeri yollarla çözülemeyeceğini söyledi.

Merkel'den Kuzey Kore açıklaması
Merkel'den Kuzey Kore açıklaması
GİRİŞ 12.08.2017 02:39 GÜNCELLEME 12.08.2017 04:18
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Başbakan Merkel, Berlin'de Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Müdürü William Lacy Swing ile görüştü.

Merkel, görüşmeden sonra başbakanlıkta düzenlenen ortak basın toplantısında, mülteci krizine ilişkin görüşlerini paylaştı. Merkel'in gündeminde Kuzey Kore ile ABD arasındaki füze restleşmesi ve artan savaş olasılığı da vardı.

ASKERİ YOLLARLA ÇÖZÜLEMEZ

Merkel, bir gazetecinin Kuzey Kore ile yaşanan krize ilişkin, olası bir savaş durumunda ABD'nin yanında yer alıp almayacağını sorması üzerine de, "Askeri bir yolun krizin çözülmesine katkı sağlamayacağına kesin olarak inanıyorum. Bu krizin askeri bir çözümle aşılabileceğine inanmıyorum. BM Güvenlik Konseyinde bugüne kadar gördüğümüz çabalarla bu kriz aşılabilir" dedi.

Merkel, Almanya'nın da ABD; Güney Kore, Japonya ve Çin Halk Cumhuriyeti gibi ülkeler ile birlikte müzakereleri sürdüreceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR 21
  • Ali Mercan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu bu oynan tiyatronun bir parcasi ABD gereken bilgiyi bunlara verdi Bütün mesele dünyanin dikatini buraya cekip Suriye üzerinden Türkiyeyi parcalamaktir, Kuzey Kore Tiyatro karsiligi gizliden ABD gida yardimi aldi
    Cevapla
  • bülent erdem 6 yıl önce Şikayet Et
    buda her şeye burnunu sokuyor şimdi her kez seni dinniyecek sanki
    Cevapla
  • ilker 6 yıl önce Şikayet Et
    Çoluk çocuk olası savaşta abd yi sevmiyor diye kuzey koreyi destekliyor. Kuzey kore kazanırsa yarın öbürgün Komünizm bildiğimiz inandığımız bütün değerleri duman eder haberi yok milletin...
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanın düşmanı . Dost dur. Artı Kore nin Türkiye ye rejim empoze etmesi milyon da bir .
    Cevapla
  • vatan evladı 6 yıl önce Şikayet Et
    inanmazsın çünkü nükleer bomba var işin içinde ve sizin sömürge düzeninize bir darbedir bu ama suriye ırak afganistan libya kolay lokma askeri çözümü yaptınızda ne oldu vahşi barbarlar
    Cevapla
  • sidikli seni 6 yıl önce Şikayet Et
    senin yaptigin gibi bir teror orgutu peydahlayip kuzey koreye salmasi lazim dimi.siz oyle cozuyorsunuz.savasmadan icten ice bitiriyorsunuz.kuzey koreyi bu yuzden tebrik ediyorum.ucunda savas olmasina ragmen bir oluyorlar liderlerinin yanindalar.aralarinda terorist beslemiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!