Libya Rusya'dan askeri destek istedi

Libya Ulusal Ordusu komutanı Mareşal Halife Haftar, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmede Moskova'dan askeri yardım alma konusunu gündeme getirdiğini söyledi.

Libya Rusya'dan askeri destek istedi
Libya Rusya'dan askeri destek istedi
GİRİŞ 14.08.2017 22:00 GÜNCELLEME 14.08.2017 22:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Moskova'da Lavrov'la görüşmesi sırasında açıklamalarda bulunan Haftar, "Askeri yardım konusu ele aldık. Rusya'nın Libya'nın iyi dostu olduğundan ve yardım sunmayı reddetmeyeceğinden eminim" dedi.

LAVROV, UZLAŞMA ÇABALARINI DESTEKLİYORUZ

Sergey Lavrov ise, Rusya'nın Haftar'ın Libya Ulusal Uzlaşı Hükümeti lideri Fayiz es-Serrac ile uzlaşmaya varma çabalarını desteklediğini ifade etti.

Lavrov, "Sizin ve es-Serrac'ın Libyalı taraflar arasında yapılan anlaşmanın uygulanması için en uygun yolları bulmak amacıyla gösterdiğiniz çabaların farkındayız. Bu çabaları destekliyoruz. Siyasi alandaki tüm uzlaşma çabalarına BM'nin faaliyetleri kapsamında odaklanılmasını çok önemli buluyoruz" dedi.

Libya'daki durumun halen zor olduğuna da dikkat çeken Lavrov, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Libya'daki terör tehdidi maalesef ortadan kalkmadı. Siyasi çözüm süreçlerine ağırlık verilmesi ve Libya'da devlet kurumunun tam olarak yeniden tesis edilmesi için atılan adımlardan haberdarız."

YORUMLAR 3
  • .... 6 yıl önce Şikayet Et
    Kaddafi yaşasaydı sizde ihanet etmeseydiniz şimdi rahat rahat yaşayacak tiniz. Gidin şimdi gevurun eteğini öpüp yalvarin
    Cevapla
  • abbas kamil 6 yıl önce Şikayet Et
    ey gidi libya düştüğün duruma bak nereden nereye
    Cevapla
  • semih 6 yıl önce Şikayet Et
    adamlara bak bizden yardim istemiyor gidiyor rusyadan istiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...