Dünyayı sarsan krize 'dondurma'lı öneri!

K.Kore'nin nükleer silahları krizi büyük bir savaşı tetikleme yönünde ilerlerken, ABD’den sonra ikinci ve üçüncü nükleer güçler Rusya ile Çin 'İkili dondurma' planıyla ortaya çıktı

Dünyayı sarsan krize 'dondurma'lı öneri!
Dünyayı sarsan krize 'dondurma'lı öneri!
GİRİŞ 16.08.2017 11:12 GÜNCELLEME 16.08.2017 15:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya yönetimi adına Çin meslektaşı Wang Yi ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova ile Pekin’in dünyanın kabul edebileceği krizden çıkış planı önerdiklerini duyurdu.

İŞTE PLANIN DETAYLARI

Rusya ile Çin arasında görüşmeden sonra "İkili dondurma" planı ana hatlarını yayınlayan Rusya, "Kuzey Kore krizini kuvvet kullanarak çözüme kavuşturmak mümkün değildir. Bu yüzden Rusya ile Çin krize yeni yol haritasıyla çözüm öneriyor. "İki taraflı dondurma" adını verdiğimiz öneriye göre Kuzey Kore yönetimi şartsız koşulsuz tüm nükleer silah deneylerini ve füze fırlatmaya son veriyor. Kuzey Kore’nin atacağı bu adıma karşılık Güney Kore ile ABD bölgede askeri tatbikatlara son veriyor ve kademeli olarak askeri varlığını geri çekiyor. İki tarafın atacağı bu ilk adımlardan sonra Kuzey Kore krizi yeni baştan BM Güvenlik Konseyi gündemine getirilerek ele alınmaya başlanıyor"

BERLİN YÖNETİMİ DE DESTEK VERDİ

Rusya ile Çin’in Kuzey Kore krizinde ABD’nin yanında yer almayacağı yeni planla kesinlik kazanması üzerine Moskova ile Pekin’in önerisine Almanya da destek verdi. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile ayrıca görüşen Alman meslektaşı Sigmar Gabriel, "Almanya, Çin ve Rusya’nın önerdiği planı destekliyor" dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 1
  • ibrammr 6 yıl önce Şikayet Et
    istiyorsan destekleme alamanya munichin tepesine indirirler atomu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...