ABD'den Mısır kararı: Dondurdular

ABD'nin, Mısır'a yaptığı askeri yardımı insan hakları ve demokrasi alanında gelişme göstermediği gerekçesiyle dondurmayı planladığı bildirildi.

ABD'den Mısır kararı: Dondurdular
ABD'den Mısır kararı: Dondurdular
GİRİŞ 22.08.2017 23:11 GÜNCELLEME 23.08.2017 04:16
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

ABD'nin, Mısır'a yaptığı askeri yardımı insan hakları ve demokrasi alanında gelişme göstermediği gerekçesiyle 290 milyon dolarlık yardımı dondurmayı planladığı bildirildi. 

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin, Mısır'a yaptığı askeri yardımı insan hakları ve demokrasi alanında gelişme göstermediği gerekçesiyle 290 milyon dolarlık yardımı dondurmayı planladığı bildirildi.

KARARIN GEREKÇESİ: HAYAL KIRIKLIĞI

Karara gerekçe olarak, Kahire'nin sivil özgürlük tavrı konusundaki hayal kırıklığı, muhalefet konusunda artan ve geniş çapta sivil toplum örgütleri için düzenleyici yasaların çıkarılmaması ve birçok konuda ilerleme kaydedilemediği gösterildi.

Yetkililer konuya ilişkin Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah el-Sisi'nin STK yasasının yürürlüğe girmesine izin vermesini, insan hakları grupları ve aktivistlerin çalışmalarını etkili bir şekilde yasaklamasını ve yardım kuruluşlarının faaliyetlerini zorlaştırdığını belirtti.

REX TİLLERSON'DAN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, konuya ilişkin, "Mısır ile güçlendirilmiş güvenlik işbirliği, ABD ulusal güvenliği için önemlidir. İnsan hakları ve yeni STK yasası da dahil olmak üzere kilit alanlarda Mısır'ın ilerleme kaydetmemesinden endişe ediyoruz" dedi.

Kararın ardından Mısır hak savunucuları ise Sisi'yi, 2011 yılındaki Arap Baharı ayaklanmasında kazanılan özgürlükleri silmekle suçlarken, tarihin en kötü darbeleriyle karşı karşıya kaldıklarını açıkladı.

Öte yandan ABD yasalarına göre, Kahire'nin insan haklarını ve demokrasiyi geliştirme konusunda ilerleme kaydedildiğini ispatlayamaması durumunda, yönetimin Mısır'a yıllık olarak FMF fonlarında sağladığı 1,3 milyar doların yüzde 15'ini veya 195 milyon dolar tutarında tevkifat yapması gerekiyor.

YORUMLAR 47
  • Mustafa Menfaatlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan oyunu,Amborgoyu koyacak istediği herşeyi yaptıracak.Darbe ile yönetime gelenlerden demokrasi özgürlük insan hakları beklemek yerine,Darbeyi ilk yaptıklarında kabul etmeseydin ya,Hain ABD.
    Cevapla
  • Ncp 6 yıl önce Şikayet Et
    Sisi son zamanlarda masum insanlara yönelik katliam yapmadı, muhtemelen ondandır.
    Cevapla
  • Türkiye 6 yıl önce Şikayet Et
    Eeeeeee sisi bilmezmisin sen, Ayı post gavurdan dost olmaz. Daha çok pişman olacaksın da aklın var ise eğer.
    Cevapla
  • alper 6 yıl önce Şikayet Et
    düşünüyor yazıyorsunuz .. adamlar düşünülen şey yüzünden neden soğuk duş alsın.
    Cevapla
  • Hamidiye süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    He he bizde yedik.Iblis siyonist kafir yahudi uşakları.abd ve sisi siyonizm in usağıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…