ABD'den FETÖ'ye şok! Reddettiler

FETÖ, ABD'nin Tennessee eyaletinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde yeni üç okul açma talebi, okulların açılacağı bölgenin eğitim kurulu tarafından oy birliğiyle reddedildi.

ABD'den FETÖ'ye şok! Reddettiler
ABD'den FETÖ'ye şok! Reddettiler
GİRİŞ 23.08.2017 23:19 GÜNCELLEME 24.08.2017 04:38
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin faili FETÖ'ye ait, Tennessee  eyaletindeki "READ Vakfı'nın" ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde yeni üç okul  açma girişimi Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği ve Houston Başkonsolosluğunun  girişimleri sonucunda engellendi. 

FETÖ'nün Tennessee'deki dokuz üyeli Shelby İlçesi Eğitim Kuruluna  yaptığı genişleme talebine ilişkin karar, 22 Ağustos'ta kurul tarafından nihayetlendirildi.

BÜTÜN ÜYELER KARŞI ÇIKTI
 
Kurulun bütün üyeleri okulların açılmasına "oy birliğiyle" karşı  çıktı.
 
Kurul karara ilişkin raporunda, "READ Vakfı" ile okul arasındaki  örgütsel ve mali ilişkilerin çelişkiler barındırdığını, müfredatın yetersiz  olduğunu, Washington DC'deki FETÖ'ye ait "Harmony Public Schools"tan  kopyalandığını belirterek ve okulun mali yönetimine dair belirsizlikleri gerekçe göstererek talebi reddettiğini açıkladı.
 
ÜLKE GENELİNDE 140 OKUL 

FETÖ'ye ait READ Vakfı tarafından Tennessee eyaletinin en büyük şehri  Memphis'te "Memphis School of Excellence" adıyla 2010'da kurulan sözleşmeli okul  yine FETÖ'ye ait Houston merkezli, Harmony Public Schools'tan destek almıştı.
 
Öte yandan READ Vakfı'nın 2015-2016 yıllarına ilişkin olarak ABD Gelir  İdaresi Hizmetlerine (IRS) yaptığı beyanda, okulun toplam gelirinin yıllık 4,1  milyon dolar olması dikkati çekiyor. Bu rakamın 3,4 milyon dolarlık bölümü  federal ve eyalet bütçesinden okula öğrencilerin eğitimi için aktarılan fonlardan  oluşuyor.
 
FETÖ, 140 civarındaki sözleşmeli okulla ABD'de en yaygın sözleşmeli  okul ağlarından birini yönetiyor.
 
ABD'nin Pensilvanya eyaletinde 1999'dan bu yana ikamet eden FETÖ  elebaşı Fetullah Gülen, ülke genelinde 140'a yakın sözleşmeli okulu ve bu okullar  vasıtasıyla devletten alınan yılda yaklaşık 500 milyon dolarlık geliri yöneten  kişi olarak biliniyor.
 
FETÖ'nün yönettiği okulların bazıları usulsüzlük, haksız kazanç,  yolsuzluk, hileli ihale ve evrakta sahtecilikten ABD Federal Soruşturma Bürosu  (FBI) soruşturması geçiriyor.

YORUMLAR 16
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Ohh bırakın kalsın orada Azda orayı yesinler sömürsünler.
    Cevapla
  • Birisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatansız kalmış bir hain topluluğu oldular. Hep de böyle hatırlanacaklar. Hala varolma mücadalesi veriyorlar. İslam, onların mezheplerinde hep son sırada yer aldı, hala da sapık inanç sistemlerinde debelenip duruyorlar.
    Cevapla
  • savut 6 yıl önce Şikayet Et
    artık ABD de korkuyor yarın bizi de ele geçirir diye :)
    Cevapla
  • kel alaka 6 yıl önce Şikayet Et
    hani amerikanin adamiydi?
    Cevapla
  • VATANSEVER 6 yıl önce Şikayet Et
    Kullan kullan AT.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!