Çin'den çok sert K.Kore açıklaması! Bardak taşıyor

Kuzey Kore'nin yeni füze denemesinin Japon toprakları üzerinden geçip denize düşmesinin ardından Rusya ve Çin'den bir açıklama geldi.

GİRİŞ 29.08.2017 11:05 GÜNCELLEME 29.08.2017 12:00
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Rusya parlamentosunun Uluslararası Meseleler Komitesi Başkanı Konstantin Kosachev, "Kuzey Kore'nin yaptığı füze testinin ABD'ye karşı 'blöf yapmıyorum' mesajı" taşıdığını söyledi.

Kosachev ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) bu ay geçtiği Kuzey Kore füze programıyla ilgili kararında "Durum Kuzey Kore ile ABD arasında ikili bir çatışmaya dönüştüğü için" hedefine ulaşamamış olduğunu da belirtti.

ÇİN'DEN ÇOK SERT TEPKİ

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin yaptığı açıklamaya göre "Kuzey Kore'nin gerginliklerinin bardağı taşıran son noktaya ulaştığını" söyledi.

Yi, olaylarla ilişkisi olan bütün ülkeleri provokasyonlardan kaçınmaya, özellikle ABD-Güney Kore askeri tatbikatlarının durdurulmasına ve Kuzey Kore'nin de füze testlerini askıya almasına çağrı yaptı. Bakan, "Bu kadar çok olaydan sonra, konunun barışçıl yollarla çözümüne daha yakın olduklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar" dedi.

ÇİN'DEN KISITLAMA KARARI

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunyin, Kuzey Kore'nin Japonya'ya füze fırlatması sonrasında Kuzey Kore'ye her yönden kısıtlama çağrısında bulundu.

YORUMLAR 11
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    karikatör ve çizgifilim oyunları
    Cevapla
  • ZOR65 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar ve yandaşları AB liler katliamcı ( yahudi, rus, polanlar, Boşnaklar ) Abd katliamcı ( kızılderililer ) Israil katliamcı ( Flistinliler ) Çin katliamcı Myammar ( Müslümanları ) İngilizler Gentelmenliğin YÜZ Karası zaten. Yuhh.
    Cevapla
  • Mehmet Akif 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben kuzey koreyi takdir ediyorum. Füze atislarini kesintisiz devam ettirmesini temenni ediyorum. Beyaz saraya insalah en kisa zamanda firlatir.
    Cevapla
  • Ogretmenim 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz de muttefigiz ya hani belki öyle bir biçimde olabilir.
    Cevapla
  • reis 6 yıl önce Şikayet Et
    amerika biraz yerinde dursun japonya güney kore de aklı başına alsın bu japonlar ikinci dünya savaşında ülkelerine atom bombası yağdıran abd ye nasıl dost olmuş anlamak güç
    Cevapla
  • Fedai 6 yıl önce Şikayet Et
    Yav su tombul oğlandan ne istiyorsunuz. Az da buyukluk yapin gormezden gelin abileri...
    Cevapla
  • jameika 6 yıl önce Şikayet Et
    kuran .diyorki kafirler birbirinin dostudur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor