Dünyanın beklediği görüşmeden sonuç çıktı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İngiltere'nin talebi üzerine kapalı oturumda Arakan'da yaşanan gelişmeleri görüştü.

Dünyanın beklediği görüşmeden sonuç çıktı
Dünyanın beklediği görüşmeden sonuç çıktı
GİRİŞ 31.08.2017 01:54 GÜNCELLEME 31.08.2017 04:10
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İngiltere'nin talebi üzerine kapalı oturumda Arakan'da yaşanan gelişmeleri görüştü.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft, Myanmar konusunda yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

KAYGILIYIZ

Şiddet olayları nedeniyle endişeli olduklarını kaydeden Rycroft, "Myanmar'daki durum nedeniyle kaygılıyız. Tüm şiddet olaylarını kınıyoruz. Tüm taraflara tansiyonu düşürme çağrısı yapıyoruz." dedi.

Tüm üyelerin Arakan için Annan raporunda yer alan tavsiyeleri desteklediğini vurgulayan Rycroft, BMGK toplantısından herhangi bir resmi belge çıkmadığını sadece son durumu değerlendirdiklerini ifade etti.

Rycroft, bu toplantının Myanmar'a bir mesaj olduğunu da belirterek gelişmeleri takip edeceklerini söyledi.

Toplantıda Bangladeş'in Rohingyaları kabul edip etmeme konusunu da görüştüklerini anlatan Rycroft, Bangladeş'in bugüne kadar yaptıklarını takdir ettiklerini ve yeni gelenlere de kapıyı açık tutmasını istediklerini ifade etti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de önceki gün yaptığı açıklamada, Myanmar'ın Arakan eyaletinde "güvenlik operasyonu" sırasında sivillerin öldürülmesinden derin endişe duyduğunu açıklamıştı.

YORUMLAR 56
  • Baran 6 yıl önce Şikayet Et
    Biri tarafmi dedi ortada bi taraf var oda katiller sürüsü budistlerdr ey Bm senin adaletini bosna da gördük Allah beşten büyüktür sizin de sonunz gelecek elbet
    Cevapla
  • tersinim gerçeği 6 yıl önce Şikayet Et
    Kaygılıymış, kınıyormuş. Hep laf hep laf. Eylem yok. Neden? Kıyıma uğrayanların kimliği mi? Bunların bir şey yapacakları yok. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Tek yol BÜYÜK İSLAM BİRLİĞİ..
    Cevapla
  • çorumlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah(cc), diyor ki , zulüm altındaysanız cihad ilan edin. yani zulüm gören kardeşinizi kurtarmak için ve dininizi yaymak şereflendirmek için tüm müslümanlar toplanın ve kafire karşı savaşın. ama nerede öyle müslüman. hangi ülke dini için ekonomisini tehlikeye atacak, Arabistan mı,Ürdün mü, katar mı , TÜRKİYE mi ? ? ?
    Cevapla
  • çorumlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah(cc), diyor ki , zulüm altındaysanız cihad ilan edin. yani zulüm gören kardeşinizi kurtarmak için ve dininizi yaymak şereflendirmek için tüm müslümanlar toplanın ve kafire karşı savaşın. ama nerde öyle müslüman. hangi ülke dini için ekonomisini tehlikeye atacak, arabistan mı,ürdün mü, katar mı , TÜRKİYE mi ? ? ?
    Cevapla
  • Meral Zeybek 6 yıl önce Şikayet Et
    İslam alemi adam olsak hemen bir ordu kurup kardeşlerimizi katledenleri temizleriz. Ama gel gör ki, BİR-LEŞMİŞ MİLLETLER! Sadece LEŞ! Cumhurbaşkanımız Türkiye olarak tek başına bile müdahaleyi düşünebilir. Korkmayalım, mazluma el uzatanın Allah yardımcısı olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya