7 ülke katılıyor!

Gürcistan, ABD, Azerbaycan, Bulgaristan, Letonya, Romanya ve Ukrayna'nın katıldığı "Agile Spirit 2017" adlı çokuluslu ortak askeri tatbikat başladı.

7 ülke katılıyor!
7 ülke katılıyor!
GİRİŞ 03.09.2017 21:23 GÜNCELLEME 03.09.2017 21:26
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığının internet sitesindeki açıklamaya göre, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, "Agile Spirit 2017" adlı çokuluslu ortak askeri tatbikatın açılışını yaptı. 

Akhaltsikhe kentine yakın Orfolo Askeri Poligonu'nda düzenlenen  tatbikatın açılış töreninde konuşan Margvelaşvili, tatbikatın ülkesinde düzenlenmesinin artık bir gelenek haline geldiğini ifade etti.
 
Margvelaşvili, Gürcistan topraklarının işgal altında olmasına rağmen  küresel güvenliğin güçlendirilmesi konusunda büyük sorumluluk taşıdığını kaydetti.

BİN 515 ASKER KATILIYOR
 
ABD'nin desteğiyle gerçekleşen ve 11 Eylül'e kadar devam edecek  tatbikata, katılımcı ülkelerden bin 515 asker katılıyor. Tatbikatta, ABD ordusuna ait bazı tank ve zırhlı araçlar da kullanılacak.
 
Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria, "Agile Spirit 2017"  tatbikatının, Gürcistan ordusunun NATO ile uyumluluğunun artırılması, partner  ülkelerle ortak çalışma imkanlarını güçlendirmesinin yanı sıra bölgede barış ve  istikrarı sağlamayı amaçladığını açıklamıştı.

YORUMLAR 9
  • usta 6 yıl önce Şikayet Et
    abd'nin olduğu yerde barış olurmu
    Cevapla
  • Hakikat eri 6 yıl önce Şikayet Et
    Iman silahtan üstündür
    Cevapla
  • savaşçılar 6 yıl önce Şikayet Et
    bu abd terorist askerlerin ne işleri var gürçistanda ırakta afkanistanda suriye de bu abd askeririnin olduğu yerde kan ve ölüm var tüm abd askerini yok etmeden ülkemize barış gelmez
    Cevapla
  • IYI 6 yıl önce Şikayet Et
    Buyur kardeş biz seni tutmayalım hallette geliver.
    Cevapla
  • serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    cok Komiksin . ABD yi yok etmek öyle kolay olsaydi simdiye kadar coktan yok olurdu . Adamlardaki Silah ve Teknolojiyi biz Hayal bile edemeyiz Hayal . ama Keske yok olup gitse ve Tarihin cöplügüne gömülse .
    Cevapla
  • isa 6 yıl önce Şikayet Et
    risya napacagını düsünüyordur şimdi. ben olsam kievi alırdım.
    Cevapla
  • Batuhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bende Üsküp'ü alayım bari. Snki ekmek alıyorsun Kievi alırmış
    Cevapla
  • kasim Kantar 6 yıl önce Şikayet Et
    bu abd kafiri neden her yerde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!