ABD'de büyük saldırı! 143 milyon kişiyi etkiledi

ABD'de kredi raporlama şirketine saldıran hackerlar çok sayıda müşterinin özel bilgilerini ele geçirdi

ABD'de büyük saldırı! 143 milyon kişiyi etkiledi
ABD'de büyük saldırı! 143 milyon kişiyi etkiledi
GİRİŞ 08.09.2017 04:04 GÜNCELLEME 08.09.2017 04:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD'li kredi raporlama şirketi Equifax, bir siber güvenlik olayı nedeniyle ülkede yaklaşık 143 milyon müşterisinin bilgilerinin etkilediğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, bu yılın mayıs-temmuz aylarında gerçekleşen siber saldırı sonucu müşterilerin özel bilgilerinin dışarıya sızdığı belirtildi.

Sızan bilgiler arasında müşterilerin isimleri, sosyal güvenlik numaraları, doğum tarihleri ve sürücü belgelerinin bulunduğu aktarılan açıklamada, yaklaşık 209 bin kullanıcının kredi kartı, 182 bin kullanıcının da kimlik bilgilerinin etkilendiği bilgisine yer verildi.

BÜYÜK ÇAPLI ENDİŞEYE YOL AÇTI

Uzmanlar, 324 milyon nüfuslu ABD'de 143 milyon insanın kişisel bilgilerinin siber saldırganların eline geçmesini ülke genelinde büyük çaplı bir güvenlik endişesi olarak değerlendirerek, ABD'de her beş kişiden ikisinin özel bilgilerinin risk altında olduğuna dikkati çekti.

Equifax'in açıklamasının ardından, şirketin hisse başına değeri New York borsasını takiben yapılan sınırlı işlemlerde yüzde 9,2 değer kaybederek 129,62 dolara kadar geriledi.

YORUMLAR 4
  • Osmanlı1453 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu abd denen siyonist ve terör devletini perişan eylesin
    Cevapla
  • davut 6 yıl önce Şikayet Et
    amerika 2020 yi göremeyecek arkadaşlar.. merak etmeyin allah onların işini bitirecek. zira müslümanların kendine bile faydası kalmamış artık
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    allah yar ve yardımcımız olsun. galip olan allahtır.
    Cevapla
  • Asalet 6 yıl önce Şikayet Et
    Koca ulkenin halki perisan kisisel bilgi demek tum hesaplarinin ele gecirilmesi demek gogleyi dunyayi dinlemek telefon on ve arka kameralarla izlemek dinlemek icin kurdunuz ...ama... kendinizi ...hacklediler ...bu bumerang.geri dondu....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması