NATO Genel Sekteri'nden S-400 açıklaması!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 satın alımıyla ilgili, 'NATO üyeleri hangi ekipmanı alacaklarına kendileri karar verir' dedi.

NATO Genel Sekteri'nden S-400 açıklaması!
NATO Genel Sekteri'nden S-400 açıklaması!
GİRİŞ 14.09.2017 11:30 GÜNCELLEME 14.09.2017 12:25
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stolbenberg, Rusya ve Türkiye'nin S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına ilişkin kontrat imzalamasıyla ilgili açıklamada bulundu.

"BU TÜRKİYE'NİN KARARIDIR"

Rus haber ajansı Sputnik'e konuşan Stoltenberg, "Ne türden bir ekipmana erişecekleri her müttefikin kendi kararına bağlıdır. Bu Türkiye'nin ulusal kararıdır. NATO için önemli olan bizim farklı sistemlerimizin birlikte çalışması ve bizim ‘müşterek çalışma' diye tanımladığımız şeydir. Bu sistemi NATO hava savunma sistemine entegre etmek bir talep gelmedi. Bu yüzden bu konu henüz masada değil" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE SİSTEMİ NATO'YA ENTEGRE ETMEK İÇİN BİR TALEPTE BULUNMADI"

Stoltenberg sözlerini şöyle sürdürdü: "NATO'da entegre hava savunma sistemimiz var. Fakat tabii ki ulusların entegre olmamış bağımsız sistemlere sahip olması mümkün. Ve Türkiye bu sistemi NATO hava savunma sistemine entegre etmek için bir talepte bulunmadı."

YORUMLAR 40
  • efe soylu 6 yıl önce Şikayet Et
    türıiyenin içindeki hainler bunu okuyunca morelleri bozzulmuştur,
    Cevapla
  • Ali ER 6 yıl önce Şikayet Et
    Kötü dost ! adamı HACET sahibi yapar. Kaldı ki, çok NATO ülkesi bu füzeyi kullanıyor. Türkiye kullanınca kıçlarına NİŞADIR değmişe dönüyorlar. Çünkü ezeli ve ebedi Müslüman - Türk düşmanlığı içlerine OTURMUŞ bir kere.
    Cevapla
  • fakir 6 yıl önce Şikayet Et
    bu silahlar artık bizim yapmamız gerekiyor.
    Cevapla
  • Türkiye ıh ıh 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalı zihniyet baktılar ki Erdoğan'a avrupa mallarını almayı diretemeyecekler en azından reisin yaptığı anlaşmaları meşru görüp kendi konumlarını korumaya çalışıyorlar. Artık bi forsunuz kalmadı...
    Cevapla
  • Mete TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır Yunanistan'da S-300 füze sistemleri var kimsenin sesi çıkmıyor. Türkiye en doğru kararı verdi. İnşallah biran önce bu füzeler gelir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak