Japonya: Türkiye S-400 almasın da ne yapsın!

Rusya'dan alınacak olan S-400'ler için açıklama üstüne açıklama yapan NATO üyeleri 'neden' sorusunu bir kez olsun düşünmüyor.

GİRİŞ 14.09.2017 11:44 GÜNCELLEME 14.09.2017 14:32
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Japonya'da yayın yapan Asahi Shimbun adlı gazetede çıkan haber, NATO'nun en büyük ikinci ordusuna sahip Türkiye'nin, neden NATO karşıtı Rusya'dan S-400 füzesi aldığını irdeliyor. Gazetenin haberine göre bu alımın başlıca nedeni, Türkiye'nin Amerika'ya olan güvensizliği. Türkiye'nin ABD'ye güvenmeme nedeni de ayrıntılı biçimde haberde inceleniyor:

TÜRKİYE NATO MÜTTEFİKLERİNE GÜVENMİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Eylül'de, bu satış sözleşmesine ilişkin, "Güvenlik için gerekli önlemleri alacağız." dedi. Türk basınına göre sorunun bir diğer nedeninin, Türkiye'nin satın almak istediği insansız hava araçları gibi silahlara ilişkin NATO müttefiklerinin satış miktarını azaltması olduğu da söyleniyor.

TÜRKİYE FÜZE SAVUNMA SİSTEMİNİ GELİŞTİRECEK

Türkiye, NATO üyesi ülkelerden silah ithalatına bağımlılığın "stratejik seçenekleri daraltması"ndan endişe duyuyor ve son yıllarda silah üretimine odaklanıyor. Söz konusu sözleşmeyle de Rusya'dan füze savunma sistemi teknolojisinin getirilmesinin amaçlandığına dikkat çekiliyor.

ABD'YE GÜVENSİZLİK ARTTI

Türkiye ve ABD, DEAŞ'ın temizlenmesi operasyonlarında iş birliği yaptı ancak son yıllarda Türkiye'nin, ABD'ye karşı güvensizliği arttı. Bunun nedeni, Türkiye'nin terör örgütü olarak tanımladığı Suriye'deki Kürt silahlı örgüte karşı ABD'nin askeri yardımda bulunarak DEAŞ ile mücadelede birlikte savaşması oldu. Türkiye, ABD'den söz konusu yardımı durdurmasını istiyor ancak ABD bu talebi yanıtsız bırakıyor.

YORUMLAR 20
  • Abd artık 6 yıl önce Şikayet Et
    Sadece göstermelik kağıt üzerinde dost ve müttefik gercek de ise en büyük düşmanımız bunu her iki tarafta biliyor.
    Cevapla
  • Yörük 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal Olsun Japonya ya TÜRKIYE YE ACİL (4)TANE NÜKLÜER Başlıklı Füze Lazım
    Cevapla
  • Öm of 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu teröristler Kürt değil hepside Ermeni veya başka milletten bunu hala anlatamadıysanız ne diyeyim ben size yanlış yoldasınız
    Cevapla
  • uzman 6 yıl önce Şikayet Et
    2ay once abd nin yaptirdigi dunya genelindeki ankette, Usa ya guvenmeyen ulkeler siralamasi cok ilgincti, 1.turkiye 2.guney kore 3.japonya Cikmisti ucude usa yi muttefik kabul eden ulkeler! Demekki halklar herseyin farkinda!
    Cevapla
  • Ali tiras 6 yıl önce Şikayet Et
    japon ya hic bir zaman dusmani miz olmadiki cumhurbaskanimiz kimin dost dusman oldugunu biliyorum allah uzun omur versin oyle birisi de bir daha gelmez adam dediyin yuregi varsa ortaya koymali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu