Irak'ta 48 DEAŞ militanı öldürüldü

Musul ve El-Enbar'da DEAŞ'a yönelik yapılan operasyonlarda 48 terör örgütü üyesinin ölü olarak ele geçirildiği açıklandı.

Irak'ta 48 DEAŞ militanı öldürüldü
Irak'ta 48 DEAŞ militanı öldürüldü
GİRİŞ 20.09.2017 03:57 GÜNCELLEME 20.09.2017 03:58

Irak ordusunda görevli Yüzbaşı Cebbar Hasan, Musul'un Telafer ilçesinin batısında yer alan Ali Hüseyin köyü yakınında DEAŞ'a operasyon düzenlendiğini söyledi.

Hasan, operasyonda 26 militanın ölü olarak ele geçirildiğini ve öldürülenler arasında örgütün, Irak ve yabancı uyruklu üst düzey yöneticilerinin de olduğunu aktardı.

ENBAR'IN BATISINA OPERASYON

Öte yandan, Savunma Bakanlığına bağlı Savaş Medya Hücresinden yapılan açıklamada, Irak güçlerinin Enbar'ın batısında yer alan Ane ve Reyhane bölgesini DEAŞ'tan kurtarmak için başlattığı operasyonda 22 teröristin öldürüldüğü duyuruldu.

Açıklamada, operasyonda ayrıca 4 bombalı araç ile 443 patlayıcının imha edildiği ve 75 kilometrelik alanın patlayıcı ve mayın tuzaklarından temizlendiği kaydedildi.

Savunma Bakanlığına bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı da Reyhane nahiyesinin DAEŞ'ten kurtarıldığını açıkladı.

Irak devlet televizyonu, dün sabah saatlerinde Enbar'ın batısında yer alan Ane ve Reyhane bölgesini DEAŞ'tan kurtarmak için operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak