Trump: Kararımı verdim, çok yakında göreceksiniz!

ABD Başkanı Donald Trump, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinde, Filistin ile İsrail arasında barışı sağlamanın 'şimdiye kadarki en zor uzlaşma' olduğunu söyledi

Trump: Kararımı verdim, çok yakında göreceksiniz!
Trump: Kararımı verdim, çok yakında göreceksiniz!
GİRİŞ 21.09.2017 02:37 GÜNCELLEME 21.09.2017 03:48
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

72. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları için ABD'nin New York kentinde bulunan iki lider, New York Palace Oteli'nde görüştü.

Görüşmede, Ortadoğu barışı ile ilgili gelişmelerin ele alındığı belirtilirken, Trump, "barış görüşmeleri için çok çalıştıklarını" vurguladı.

"Eğer bu barışı gerçekleştirebilirsek herkes için çok büyük bir miras olur." ifadesini kullanan Trump, Filistin ve İsrail tarafıyla uyum içinde çalıştıklarına işaret etti.

Filistin Devlet Başkanı Abbas ise "Trump yönetiminin Ortadoğu barışı konusundaki ciddiyetinden memnuniyet duyduklarını" ifade etti. Abbas, "Sayın Başkanın kararlılığı, bize gerçek bir barışa yakın olduğumuz konusunda güven veriyor." dedi.

"İRAN KONUSUNDA KARAR VERDİM"

ABD Başkanı Trump, bir basın mensubunun sorusu üzerine, İran'la nükleer anlaşmaya ilişkin, "Karar verdim, yakında bunun ne olduğunu öğreneceksiniz." açıklamasını yaptı. Ancak Trump, İranla nükleer anlaşmanın akıbetiyle ilgili daha fazla detay vermekten kaçındı.

KRAL 2. ABDULLAH İLE GÖRÜŞME

Öte yandan Trump, Sabah saatlerinde de Ürdün Kralı 2. Abdullah ile yine New York Palace Otelinde bir araya geldi. Görüşmede iki lider, ABD ile Ürdün arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğunu dile getirirken, Trump, "terörizme karşı verdiği mücadeleden dolayı" Ürdün Kralına teşekkür etti.

Devlet ve hükümet başkanlarıyla görüşmelerine devam eden Trumpın, yarın yerel saatle 15.00te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ikili görüşme yapacağı açıklanmıştı.

YORUMLAR 18
  • Kangal li 6 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey koreye gikin çıkmıyor sıkıysa kuzey koreye saldirsana adam meydan oluyor. Müslüman kanı ucuz ıslami temsil eden arap kralları somurun onlar zaten sizden
    Cevapla
  • Delinin Birisi 6 yıl önce Şikayet Et
    trump u an itibarıyla dünya savaş ve katliam elçisi ilan ediyorum...Katılanlar beğensin
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    bu tramp dunyanin basina bela oldu
    Cevapla
  • Adiga81 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan başkanı semboliktir. Ülke politikaları başka odakların elinde.
    Cevapla
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    trup resmen dünyaylan oyun oynuyor ama genede başaramıyacak.
    Cevapla
  • Devran 6 yıl önce Şikayet Et
    Vayyyyy. Dünyanin Babasi Trump Kararini vermis, cekmis bicmis, ölcmüs. Yakinda Filistini komple Islaile verecek. Bunu görecez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi