Bir yandan mühimmat diğer yandan seçim!

ABD’nin, PYD’nin silahlı kanadı YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) silah yardımı devam ediyor.

GİRİŞ 21.09.2017 07:42 GÜNCELLEME 21.09.2017 09:40
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Fransız AFP haber ajansı Suriye’nin kuzeydoğusunda bir bölümü SDG’nin denetiminde olan Kamışlı kentinden geçen, SDG’ye gönderilmiş Amerikan zırhlı araç konvoyunu görüntüledi. AFP, konvoyda ABD yapımı Oshkosh modeli zırhlı araçlar, buldozerler ve silahlar olduğu bilgisini paylaştı.

Anadolu Ajansı da (AA) son 10 günde içinde zırhlı askeri araçların da bulunduğu yaklaşık 200 TIR yardımın, Suriye’deki örgüt unsurlarına gönderildiğini bildirdi. Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke’de bulunan AA muhabirinden alınan bilgiye göre, önceki gün askeri yardım da taşıyan yaklaşık 100 TIR, Irak sınırındaki Simelka kapısından gündüz saatlerinde geçerek örgütün kontrolündeki kente girdi.

Konvoyda MRAP model zırhlı askeri araçlar görüldü. Mayına dayanıklı, pusu korumalı MRAP’lara, birçok çeşit ağır silahlar takılabiliyor. TIR’ların, Deyrizor’daki örgüt unsurlarına gönderildiği ifade ediliyor.

Haziran ayı başından bu yana ABD tarafından gönderildiği ve içlerinde bazı silahlar ile askeri araç gereçlerin de bulunduğu bilinen toplam 1621 TIR, PKK/PYD’ye yardım ulaştırdı.

ELEBAŞI POSTERİYLE SEÇİM HAZIRLIĞI

AFP, silah sevkıyatının yanı sıra Kamışlı kentinde SDG’nin düzenleyeceği yerel seçimler için kayıt işlemlerinin gerçekleştirildiği büroları da görüntüledi. Kayıt bürolarında duvara asılı PKK elebaşı Abdullah Öcalan posterleri dikkat çekti. Bölgede yerel seçimlerin 22 Eylül’de yapılması bekleniyor.

YORUMLAR 11
  • türk.. 6 yıl önce Şikayet Et
    seçim sonucuna göre türkiye müdahale etsin diye uğraşaçaklar sonra iki cepeden bize saldıracaklara pyd bi tarafdan peşmerge bi tarafdan ya olacaz ya ölecez 15 temmuzda bu millet nasıl bi anda toplandıysa aynı şekilde cevap verir..
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    haydut devlet abd biz hala bakıyoruz.bunlar yüzünden daha kac cocuk babasız kalacak.
    Cevapla
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD orta doğuyu dahada kan gölüne çevirecek. Kan dökmeye doymadı kafirler. İsrail'in güvenliği için ne kadar kan dökerse, ne kadar parçalarsa ,ne kadar zayıflatırsa kar sayıyorlar. Zalimliğe doymayacaklar.
    Cevapla
  • babados 6 yıl önce Şikayet Et
    abd li dostlarımız zarar gelmez bişe olmaz onlar amerikalı dostlarımız
    Cevapla
  • bursalı 6 yıl önce Şikayet Et
    mercan gözlü olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı