Meksika'da 5 çocuk canlı çıkarıldı!

Meksika'da 7.1'lik depremde yıkılan ilkokulun enkazından beş çocuk canlı olarak çıkarıldı.

Meksika'da 5 çocuk canlı çıkarıldı!
Meksika'da 5 çocuk canlı çıkarıldı!
GİRİŞ 21.09.2017 10:32 GÜNCELLEME 21.09.2017 10:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

7.1'lik depremle onlarca binanın yıkıldığı Meksika'da, başkentteki bir okul enkazından mucize haberleri geliyor. Zamana karşı yarışan kurtarma ekipleri, Mexico City'nin güneyindeki Coapa semtinde yer alan Enrique Rébsamen ilkokulunun enkazında canla başla çocukları arıyor.

ÖNCE KIZIN HAREKET EDEN ELİNİ GÖRDÜLER

Ekiplerin 12 yaşındaki bir kızın hareket eden elini enkaz altında gördüğünü ve bu haberin büyük sevince yol açtığını bildiriyor. Kız çocuğuna borularla su ve yemek verildi, kurtarma operasyonu hızlandırıldı.

5 ÇOCUK CANLI ÇIKARILDI

BBC, şimdiye kadar beş çocuğun canlı olarak enkazdan çıkarıldığını duyurdu. Onlardan biri, 13 yaşındaki bir kız çocuğu. Yetkililer, kızın bir masanın altında saklanarak kurtulduğunu söylüyor. Yıkılan okulda 21 öğrenci ve beş yetişkin yaşamını yitirdi, halen enkaz altında onlarca öğrenci ve öğretmen var.Büyük bir kompleks olan Enrique Rébsamen okulunun havadan çekilen fotoğraflarında, bazı binaların ayakta olduğu görülüyor.

TOPLAM CAN KAYBI 230 CİVARINDA

19 Eylül Salı günü öğle saatlerinde tüm ülkeyi sarsan depremdeki toplam can kaybı 230 civarında. Meksika'da yaşayan herkesi şoke eden tesadüf ise, 7.1'lik sarsıntının 1985'te on bine yakın insanın can verdiği büyük depremin yıldönümünde gerçekleşmesi. Hatta, başkent Mexico City'de deprem tatbikatı yapılıyordu.

Uluslararası haber ajansları, birçok Meksikalının gece evlerine girmeyip sokaklarda uyuduğunu gösteren fotoğraflar servis ediyor. Felakette yaşamını yitirenler de toprağa veriliyor. Bazı kurbanların yan yana defnedildiği görülüyor.

YORUMLAR 1
  • ottoman 6 yıl önce Şikayet Et
    şükür allahım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?