İran’dan Trump’ın sözlerine jet yanıt!

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD Başkanı Trump’ın nükleer anlaşmanın iptali hakkındaki sözlerine karşı çıktı. “Nükleer anlaşma iyi ve yeniden müzakere edilemez” dedi.

İran’dan Trump’ın sözlerine jet yanıt!
İran’dan Trump’ın sözlerine jet yanıt!
GİRİŞ 21.09.2017 17:04 GÜNCELLEME 21.09.2017 17:04

ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkesiyle yapılan nükleer anlaşma konusundaki olumsuz sözleri hakkında konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Nükleer anlaşma iyi ve yeniden müzakere edilemez" dedi.

Ruhani daha önce yaptığı açıklamada da, "Böyle bir anlaşmayı bozmasının ABD'ye ağır bedeli olacaktır ve Amerikalıların, işlerine gelmeyecek bu ağır bedeli ödemek isteyeceklerini sanmıyorum" demişti.

GENEL KURUL'DA SERT İFADELER KULLANMIŞTI

Önceki gün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda "İran'la nükleer anlaşma ABD için bir utanç kaynağıdır. Bu konuda henüz son sözümüzü duymadınız" ifadesini kullanan ABD Başkanı Donald Trump, dün de gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna yanıt vermişti. İran’la nükleer anlaşmayı iptal edip etmemek konusunda karar verdiğini söyleyen Trump, kararının ne olduğunu ise açıklamamıştı.

DÜN KARAR VERDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Eğer Ekim ayında Trump, İran’ın anlaşmadan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirdiğini kabul etmezse, ABD Kongresi’nin yeniden yaptırım uygulayıp uygulamamaya karar vermesi için önünde 60 gün olacak.

SEÇİM DÖNEMİNDE KARŞI ÇIKMIŞTI

Trump, selefi Barack Obama’nın yönetimde olduğu 2015’te imzalanan nükleer anlaşmaya karşı çıktığını, ABD Başkanı seçilmeden önceki kampanyasında defalarca vurgulamıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var