İran'dan şoke eden 'balistik füze' açıklaması!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, füze kapasitelerini hiç kimseden izin almadan geliştireceklerini açıkladı. Bu arada İran 2 bin kilometre menzilli yeni balistik füzesini tanıttı.

İran'dan şoke eden 'balistik füze' açıklaması!
İran'dan şoke eden 'balistik füze' açıklaması!
GİRİŞ 22.09.2017 10:58 GÜNCELLEME 22.09.2017 11:42
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Kongresi'nden İran için peş peşe gelen yaptırım kararları ve ABD Başkanı Donald Trump'ın nükleer anlaşma ile ilgili açıklamalarından sonra bir açıklama da İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den geldi. Tahran'da askeri bir geçit töreninde konuşan Ruhani, İran'ın füze kapasitesini güçlendireceğini ve bunun için hiçbir ülkeden izin almayacağını belirtti.

Ruhani, "Caydırıcı askeri gücümüzü arttıracağız. Füze kapasitemizi güçlendireceğiz. Ülkemizi savunmak için kimseden izin almayacağız" ifadelerini kullandı.

İRAN YENİ FÜZESİNİ TANITTI

Bir yandan ABD'nin nükleer anlaşma karşıtı sözlerine cevap veren İran, diğer yandan da 2 bin kilometre menzilli yeni balistik füzesini tanıttı.

İran'ın Tasnim haber ajansı, farklı savaş başlıklarına uyumlu olduğu açıklanan yeni füzenin 2 bin kilometre menzilli olduğunu duyurdu. Ajans haberi, Devrim Muhafızları'nın hava biriminin başındaki Amirali Hacızade'nin askeri bir törende yaptığı konuşmaya dayandırdı.

YORUMLAR 7
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun.
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    meral edilen konu belki cok basit silahlar ama cmhr bsk korumlari icin istenilen silahlar ABD tarfindan red edildi ab ülkelri de gizli bir ambargo uygulmakta ülkemiz in verecegi CEVAP merakla bekleniyor dostlarimiza abd ve ab ye NASIL BIR KARSILIK VERILECEK mesela cin füze sitemi almak olabilirmi ruslari incirlike kouslandirmak olabilirmi ?? reis
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    biz ülke ve siyaset olarak abd ve ab ye usaklik ettik bunca zaman dost dediklerimiz aslinda bizi parcalamk icin cirpinan katil sürüsü oldugunu görmek istemedik yillarca ve halen bu gün DOST diye bahsediyoruz artik abd ve nato dan ve dahi ab den ayrilma zamani en azindan dostlarimizi degistirme zamani abd yerine RUS ab YERINE sangay birligi iran ile daha yakin iliskiler dünya dengesini degistirecektir
    Cevapla
  • mrd06 6 yıl önce Şikayet Et
    Eline aklına sağlık
    Cevapla
  • aynen 6 yıl önce Şikayet Et
    iran a helal valla restini çekiyor abd ye
    Cevapla
  • Tuba 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya, gerçekten çok cesur..
    Cevapla
  • Reis 6 yıl önce Şikayet Et
    İran kadar bile gelemiyoruz. İçerdeki hainlerden uğraşmaktan. Üniversitelerde anca terörist mühendisler yetişiyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada