ABD'den Barzani'ye şok destek!

IKBY'deki referanduma karşı olduğunu iddia eden ABD'nin 2018 Savunma Bütçesi’nde peşmergeye pay ayrıldığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 22.09.2017 11:01 GÜNCELLEME 22.09.2017 11:11
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

25 Eylül'de korsan devletin ilk adımını atmaya hazırlanan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandum ısrarı sürüyor.

ABD, IKYB'nin referandum kararına sözde 'en sert şekilde' tepki göstermiş, ve bu diretmenin Kürtler dahil bütün Iraklılara "bedelinin" olacağını vurgulayarak IKBY lideri Mesud Barzani'ye 'referandumdan vazgeç' çağrısı yapmıştı.

ABD'NİN TEPKİSİ YİNE SADECE LAFTA KALDI

ABD senatosunun dün onayladığı  2018 Savunma Bütçesi,  ABD'nin açıklamalarının yine sadece lafta kaldığını ortaya koydu. Toplamı 700 milyar dolar olan bütçenin 60 milyar ile yaklaşık onda biri, Afganistan, Irak ve Suriye’de kullanılması kararı alındı.

36 BİN PEŞMERGEYE 365 MİLYON DOLAR ÖDEME

Aydınlık Gazetesi'nde yer alan habere göre, Savunma Bakanlığı’nın DAEŞ’le mücadele için talepleri, referandum hazırlığında olan Kuzey Irak’a ödemeler de içeriyor. Bakanlık, 36 bin kişilik peşmerge gücüne maaş olarak 365 milyon dolar ödenmesini öngörüyor.

İRAN VE RUSYA'YA KARŞI HAMLE

Irak’ta bir yandan Bağdat’a, diğer yandan Erbil’e gönderilmesi planlanan çok sayıda ağır silah, taktik araç ve mühimmatla rapor,DAEŞ’le mücadelenin yanında “İran ve Rus nüfuzuna karşı siyasi ve fiziki denge de oluşturulacağını” savunuyor.

 

YORUMLAR 36
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    TARİHİMİZDEN Bİ HAİKAYE : Yıl 1071 Sultan Alparslan’ın Bizans sınırına gönderdiği gözcüler gelirler, heyecanla ve korkuyla ; “Sultanım bizden 10 kat büyük Bizans ordusu hızla yaklaşıyor”. Sultan gayet sakin : “BİZ DE ONLARA YAKLAŞIYORUZ....!!!”
    Cevapla
  • Ozkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Barzani sadece bir oyun barzaninin ortadan kaldırılması isteniyor barzaninin ölmeyeceyi kesin sadece halk ölecek oradaki birkaçta terörist toprak paylaşımı yapılacak bence zaman doldu barzaninin rolünün süresi doldu sanırım bir insan kaybedecegi bir oyunu oynarmı oynamaz buda oynamıyor zaten sadece hile oyununa katılıyor
    Cevapla
  • İnce siyaset 6 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey ırakta her şey ABD nin planladığı şekilde gelişiyor. Ne tramp ne diger küresel güçler dogruyu söylüyor, bu hasretsiniz küresel güçler Türkiye'ye zaman harcamaktan oyalamaktan başka bir şey değil
    Cevapla
  • Muttaki 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunların her zaman yaptığı bu, anlayalım artık! Sağ göster sol vur, şöyle yapacağız de, böyle yap. Daima aynı hikaye. O nedenle bunlarla ne anlaşma yapılır, ne de bunların ipiyle kuyuya inilir.
    Cevapla
  • enver 6 yıl önce Şikayet Et
    iyi numara. Barzani başarılı olamaz ise "ben sana referandum yapma vazgeç, zayiatın sorumlusu sen olursun" dedim diye işin içinden çıkacak ve bölgedeki ülkelerle de arası açılmamış olacak. başarılı olursa; istediği bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler