ABD: Çok riskli kontrol edemeyiz!

ABD'den, IKBY'nin 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandumla ilgili olarak, 'Çok riskli, kontrol edebileceğimiz bir şey değil' açıklaması geldi.

ABD: Çok riskli kontrol edemeyiz!
ABD: Çok riskli kontrol edemeyiz!
GİRİŞ 22.09.2017 22:22 GÜNCELLEME 23.09.2017 03:54
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk gazetecilere yaptığı açıklamada, IKBY tarafından Kuzey Irak'ta 25 Eylül'de yapılacağı belirtilen referandumla ilgili "Çok sayıda korkunç risk taşıyor" nitelendirmesinde bulundu.

KONTROL EDİLEMEZ

McGurk, "Kuzey Irak'taki referandum çok sayıda korkunç risk taşıyor ve sonuçları itibariyle bunlar ABD'nin kontrol altında tutabileceği riskler değil" dedi.

DEAŞ'la mücadelenin geldiği nokta konusunda da açıklamalarda bulunan McGurk, daha önce DEAŞ tarafından kontrol altında tutulan kara parçalarının DEAŞ'ın elinden alındığını belirtti.

Daha önce terör örgütü DEAŞ tarafından kontrol altında tutulan toprak büyüklüğünün 80 bin kilometrekare olduğunu ve bu alanda yaşayan 4 milyonu Iraklı, 2.2 milyonu ise Suriyeli toplam 6.2 milyon kişinin artık DEAŞ'ın kontrolü altından kurtarıldığını ifade etti.

YORUMLAR 97
  • mısafır 6 yıl önce Şikayet Et
    amarıka muslumanları katletmeye ıraktan baslamıstı adınıda arab baharı koymuslardı musluman ulkelerını sırasıyla harabeye cevıren bu katıller yıne bu topraklardalar ama ınsallah bu gelıslerının sebebı ecellerı olur onlara bu toprakları allahın ıznı ıle mezar ederız
    Cevapla
  • mısafır 6 yıl önce Şikayet Et
    amarıka muslümanları katletmeye ıraktan basladı adını arab baharı koydu musluman ulkelerını fıtne ıle harabeye cevırdı sımdı yıne basladıgı yere ıraka geldı ama ınsallah bu topraklara onları gomecegız allahın ıznı ıle
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    kalkmiskan oturulmasin ne gerekiyorsa yapilsin ilerde yine turkiyenin basi agriyacak amerikaya firsat vermeden gereken yapilsin cunku turkiyenin mudahale hakki varm
    Cevapla
  • kamiller 6 yıl önce Şikayet Et
    minareyi çalcaklar kılıf uyduramıyorlar :)
    Cevapla
  • mongol 6 yıl önce Şikayet Et
    amerika yiyemedi kalın geldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi