Büyük kriz! Terk ediyorlar!

İspanya'nın en büyük 5. bankası Sabadell, Katalonya krizinden sonra Barcelona'daki merkezini Alicante kentine taşıma kararı aldı.

Büyük kriz! Terk ediyorlar!
Büyük kriz! Terk ediyorlar!
GİRİŞ 05.10.2017 22:42 GÜNCELLEME 05.10.2017 22:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hükümetin Katalonya'dan çıkmak isteyen firmaların işlemlerini hızlandıracak bir yasa hazırlığında olduğu iddia edildi.

İspanya'nın en büyük bankalarından olan Sabadell, Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı girişimlerin neden olduğu ekonomik tedirginlikten dolayı Barcelona'daki merkezini Alicante kentine kaydırma kararı aldı.

Sabadell Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantının ardından, bankanın Barcelona'daki merkezini ülkenin güney doğusundaki Alicante kentine taşıyacağını duyurdu.

Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı girişimlerden sonra bir haftadır Madrid Borsası'ndaki hisselerinde ciddi düşüş yaşayan Sabadell, aldığı bu kararın etkisiyle borsadaki hisselerinin bugün yüzde 3.21'lik değer kazanmasını sağladı.

Sabadell'in kararıyla Madrid Borsası İbex 35 günü, yüzde 2.51'lik artışla kapatarak yılın en iyi ikinci yükselişini kaydetti.

Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı girişimler biyoteknoloji firmasi Oryzon'u da etkilemişti. Şirket dün yaptığı açıklamada, Barcelona'daki merkez binasını ve yönetim kurulunu Madrid'e çekme kararı aldığını bildirmişti.

Bu arada El Pais gazetesi, İspanya hükümetinin Katalonya'dan çıkmak isteyen firmaların işlemlerini hızlandıracak bir yasa üzerinde çalıştığını iddia etti.

YORUMLAR 1
  • Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok çooook Endişeliyiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş!.."
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı