İran'dan sert tepki: Bu, savaş ilanı olur

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Salihi, İran Devrim Muhafızları'nın (DMO) ABD tarafından terör listesine alınmasının, ülkesine karşı savaş ilanı anlamına geleceğini söyledi.

İran'dan sert tepki: Bu, savaş ilanı olur
İran'dan sert tepki: Bu, savaş ilanı olur
GİRİŞ 12.10.2017 21:53 GÜNCELLEME 12.10.2017 21:54
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Fars Haber Ajansının haberine göre, İngiltere'nin başkenti Londra'daki temasları sırasında yabancı basın mensuplarının gündemdeki "ABD'nin nükleer anlaşma hakkındaki siyaseti ve DMO'nun terör listesine alınma ihtimali" konusundaki sorularını cevapladı.

"BÖYLE BİR KARARI SAVAŞ İLANI SAYARIZ"

Salihi, DMO'nun ABD Başkanı Donald Trump hükümeti tarafından terör listesine alınmasının "ABD'nin İran halkına yönelik düşmanca tavrı"nın bir eseri olacağını söyleyerek, "Her ülkenin ordusu ve silahlı kuvvetleri, o ülkenin emniyet ve güvenliğinin güvencesidir. Dolayısıyla, bu yönde alınacak bir kararı, savaş ilanı olarak sayarız." ifadelerini kullandı.

ABD'nin, nükleer anlaşmayı "ihlal etmesi" durumunda uluslararası arenada doğuracak sonuçlarına da katlanması gerektiğini belirten Salihi, "İran, ABD'nin bu konuda sergileyeceği tavrına uygun kararlar alacaktır." dedi.

TRUMP'IN AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Salihi, P5+1 ülkeleriyle 2015 yılında yapılan nükleer anlaşma'nın devam etmesi için Avrupa'daki destek turları çerçevesinde dün İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile bir araya gelmişti.

Trump'ın yarın, ABD'nin, nükleer anlaşmaya bağlı kalıp kalmayacağı konusunda kararını açıklaması bekleniyor.

Nükleer anlaşma, İran ile P5+1 ülkeleri (ABD, İngiltere, Çin, Fransa, Rusya ve Almanya + AB) arasında 14 Temmuz 2015 tarihinde Avusturya'nın başkenti Viyana'da imzalanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten savaş halindesiniz. Yıllardır saman altından su yürüttünüz ey İran. Düşman gibi görünüp her türlü naneyi abd ile birlikte yediniz. Yıllarca açıktan Türkiye düşmanlığı yaptınız. Alevi sünni meselesini pompaladınız. Yavuz Sultan Selim'in kestiği kuyruğunuzun acısını hiç unutmadınız.
    Cevapla
  • sezgin 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD önce kendi elindeki kitle imha silahlarını bıraksın sonra başkalarının bırakmasını istesin elinde silah var ben indirmem bütün dünya silahlarını bıraksın diyor
    Cevapla
  • Mamocan 6 yıl önce Şikayet Et
    oh oh yiyin birbirinizi. iran da pisliğin önde gideni!!! iyi tiyatro oynuyorsunuz iran ve abd. inanmayın bunların savaşına filan. humeyniyi irana getiren abd dir.
    Cevapla
  • bir garip yolcu 6 yıl önce Şikayet Et
    lan iran işin gücün yalan dolan koskoca devletin geleneği hiçmi değişmez yalancısın inanamam gayrı sana güvenemem...
    Cevapla
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünya savaşı olacaksa olsun artık Belki dünyaki insanların aklı başına almalarını sağlar Dünya ABD nin korkusuyla yönetiliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!