Almanya uyardı: Savaş tehdidi!

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de ABD'nin İran'la nükleer anlaşmadan çekilmesi durumunda bölgede acil bir savaş tehdidinin ortaya çıkacağı uyarısında bulundu.

Almanya uyardı: Savaş tehdidi!
Almanya uyardı: Savaş tehdidi!
GİRİŞ 13.10.2017 18:01 GÜNCELLEME 13.10.2017 18:01
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın yarın (14 Ekim 2017) yapacağı İran nükleer anlaşması açıklaması öncesinde gerilim yükseliyor.
 
Rus Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İranlı Mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif'le yaptığı telefon görüşmesinde, Rusya'nın, İran nükleer anlaşmasına tamamen bağlı kalmaya devam edeceğini bildirdi. 
 
Lavrov'un telefonda yaptığı görüşmede Zarif'e, Moskova'nın anlaşmayı  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından onaylandığı şekliyle uygulamaya kararlı olduklarını söylediği bildirildi.  
 
ALMANYA UYARDI: SAVAŞ TEHDİDİ
 
Alman Dışişleri Bakanı, ABD'nin İran'la nükleer anlaşmadan çekilmesi durumunda bölgede acil bir savaş tehdidinin ortaya çıkacağı uyarısında bulundu.
 
İran anlaşmasının Amerikan iç siyasetinde bir piyon haline gelmesinin üzücü olduğunu vurgulayan Gabriel, ABD'nin anlaşmadan çıkması halinde Tahran'ın yeniden nükleer silahlar üzerinde çalışmaya başlayabileceğine dikkat çekti. Gabriel, İran ile İsrail arasında yeni bir savaş tehlikesinin de bu durumda tekrar gündeme gelebileceğini kaydetti. 

YORUMLAR 14
  • Kayra-Keskin 6 yıl önce Şikayet Et
    hemen yeni birlik kurulmalı Türkiye Rusya İran kuzey Kore , yoksa ab ve abd Dünyayı teröristlere devam besleyecek
    Cevapla
  • Kayra-Keskin 6 yıl önce Şikayet Et
    hemen yeni birlik kurulmalı Türkiye Rusya İran kuzey Kore , yoksa ab ve abd Dünyayı teröristlere devam besleyecek
    Cevapla
  • gagga 6 yıl önce Şikayet Et
    iran ın düşmesi türkiye yi çok olumsuz etkiler komşularımızla dayanışma içinde olmamız şart israil doğu ve güneyimizde asla bir koridor örmemeli yoksa izole olur ticaret yollarımız kapanır biteriz.....
    Cevapla
  • Daver Bey 6 yıl önce Şikayet Et
    Haydin ülen iran zaten iran ırak yemen ve lübnanı cehenneme çevirmişndurumda. Bu abd ve batılılar kasıtlı olarak iranla uğraşıyolar gibi görünüp ülkemize bir soytarılık yapmanın peşindeler. Uyanuk ol milletim.
    Cevapla
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    Buna neki, israile savaş açılırmış sen kendi sonunu düşün Gabriel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!
Kur'an'a hakaret, soykırımcı İsrail'e övgü! Fatih Altaylı'dan tepki toplayan açıklama