Avusturya'daki seçimlerden ilk sonuçlar

Avusturya'daki seçimlerde sandık çıkış anketleri açıklandı.

Avusturya'daki seçimlerden ilk sonuçlar
Avusturya'daki seçimlerden ilk sonuçlar
GİRİŞ 15.10.2017 19:53 GÜNCELLEME 15.10.2017 20:05
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Avusturya'da bugün yapılan genel seçimin sandık çıkış anketlerine göre, Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz'un liderliğindeki Avusturya Halk Partisi (ÖVP) seçimi önde götürüyor.

Yaklaşık 6,4 milyon seçmenin sandığa gittiği genel seçimde oy kullanma işlemi yerel saat ile 17.00'de sona erdi. 

Avusturya Devlet Televizyonu ORF'nin yayımladığı ilk sandık çıkış anketine göre, merkez sağ ÖVP yüzde 30,2 oranında oy alırken, koalisyon ortağı Sosyal Demokratlar yüzde 26,3, aşırı sağcı Özgürlük Partisi (FPÖ) ise yüzde 26,8 oy oranına ulaştı.

Aşırı sağcı FPÖ, ikici parti

Öte yandan aşırı sağcı parti FPÖ'nün 2. Dünya Savaşı'ndan beri ilk defa seçimlerden ikinci parti olarak çıkması bekleniyor.

Koalisyon hükümetinde yer alan ÖVP'nin oyları artarken, Sosyal Demokrat Partinin oylarında düşüş görüldü. ÖVP oylarını yüzde 6 artırırken, SPÖ ise bir puan oy kaybı yaşadı. 4 yıl önce yapılan genel seçimlerde yüzde 20,5 oranında oy alan aşırı sağcı FPÖ'nün oy oranında yüzde 6'nın üzerinde bir artış olurken, Yeni Avusturya Partisi (NEOS) bir önceki seçimlerde aldığı oy oranını koruyarak yüzde 5,3 oya ulaştı.

YORUMLAR 19
  • ilkay 6 yıl önce Şikayet Et
    ilk çağ insanları
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    evet insanlik sucu isleyen , yeni nazi Hitler devleti kuruluyor. Ama insanlik adina, insan haklari yalaniyla.
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    şeçimlere müdahale etmeliyiz seçime bir gün kala kapıları açıp bir kaç yüz mülteci göndermeliyiz. belki ozaman sandıktan koalisyon çıkar.
    Cevapla
  • bahadır 6 yıl önce Şikayet Et
    kurzu dış işleri bakanı yaparak tanıtıp ya parti kurdurup yada parti lideri seçip seçime sokacakları iki yıldır bariz belliydi örneğine bakın kılıçdaroğlu gezdirildi halka tanıtıldı sonuç genel başkanlık yıllardır burada yazdığımı tekrarlıyorum dünyanın hiçbir ülkesinde(Türkiye hariç)hiç bir halk kendi başkanını seçemez israilin istemediği biri başkan olamaz olursa yolsuzlukla suçlanır görevden alınır vs yada en son darbe olur.
    Cevapla
  • Gurbetten 6 yıl önce Şikayet Et
    ...geri Dönüs basladi... geliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı